„Antradienį Klonio mergaitei sukanka 9 metukai. Nuo tos akimirkos, kai ją prieš jos valią, klykiančią, užlaužtomis kojomis į priekį, išnešė du padarai, niekas nei iš artimųjų nei iš patikimų visuomenėje žmonių jos nematė ir mes iki šiol neturime jokių patikimų žinių apie jos būklę, sveikatą ir socializaciją“, - tokiais žodžiais organizatoriai kvietė į akciją „Drąsos kelio“ partijos paskyroje „Facebooke“.

Į akciją apie trys dešimtys aktyvistų susirinko nešini plakatais ir violetinės spalvos balionais. Tarp piketuotojų buvo matyti D. Kedžio teta Audronė Skučienė, vienas „Drąsos kelio“ partijos lyderių, Seimo narys Jonas Varkala.

„Ar pedofilai valdo Lietuvos teismus?“, „Valstybė be tiesos virsta kalėjimu“, „Ar mergaitė augina kriminalinės policijos biuras?“. Tokius užrašus buvo galima išvysti akcijos dalyvių atsineštų plakatų.

„Be teisybės mes šiandien visi nesaugūs: šiandien Neringą, rytoj tave“, - viename plakate buvo įamžinta ir buvusi Kauno apygardos teismo teisėja, Seimo narė Neringa Venckienė.

D. Kedžio šalininkai planavo akciją surengti prie Kauno apskrities VPK pastato. Tačiau pareigūnai paprašė protestuotojų pasitraukti nuo pastato 25 metrų atstumu. Šį reikalavimą akcijos dalyviai be diskusijų įvykdė.

DELFI primena, kad L. Stankūnaitei dukra teismo sprendimu buvo grąžinta praėjusių metų gegužės 17-ąją. Tuomet mergaitė iš laikinosios globėjos N. Venckienės namų buvo paimta po didelės policijos operacijos, kurioje dalyvavo apie 240 pareigūnų.