Paklaustas, kas trukdo tą politiką suformuoti, politikas svarstė, jog Lietuvoje skirtingai suprantame nacionalinius interesus:

„Esame demokratinė valstybė, aišku, visi galime turėti nuomonę, bet susiformuoti suvokimą, kas yra nacionalinis interesas, kaip jis turėtų tarnauti Lietuvai, kai mes turime skirti V. Putino planus ir savo planus, [reikia], tie nesutarimai vilkina procesą ir trukdo <...>.“

Šiuo metu valdantieji svarsto suvienodinti rusams ir baltarusiams taikomus ribojimus Lietuvoje. Toks žingsnis, R. Lopatos įsitikinimu, būtų naudingas tik Kremliui.

Pastaruoju metu atsiranda signalų, jog Baltarusijos IT įmonės svarsto apie persikėlimą iš Lietuvos. R. Lopata leido suprasti nesistebintis atsirandančiais tokiais signalais. Esą mes patys skleidžiame dviprasmiškas žinutes – iš pradžių kviečiame įsikurti, o vėliau atiminėjame leidimus gyventi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)