„Kol kas nelabai norėtume, kad būtų fiksuojami neįleidimo veiksmai. Tai yra susiję su dviem pagrindiniais aspektais: saugumo, (...) kitas – susijęs su taktiniais dalykais“, – žurnalistams trečiadienį teigė R. Liubajevas, paklaustas, kodėl žurnalistams nesudaromos sąlygos stebėti apgręžimų.

Pasak jo, saugumo aspektas susijęs su pasieniečių gaunamais grasinimais.

„Mūsų pareigūnai, kurie dalyvauja šioje veikloje, gali susilaukti grasinimų. Tokių atvejų yra. Daugelis iš mūsų gauna grasinimų, asmeniškai aš gavau nemažai“, – kalbėjo R. Liubajevas.

VSAT vado teigimu, grasinimai jam pačiam – nestebina, nes jis yra „pakankamai viešas“ asmuo.

„Tačiau pakankamai dažnai tai buvo daroma ir su pareigūnais, kurie dalyvauja vykdant arba neįleidimo procedūrą, arba organizuojant sienos apsaugą“, – teigė pasieniečių vadas.

„Taip pat mūsų pareigūnai atlieka tuos veiksmus, kurie turi didelę reikšmę mūsų taktikos prasme ir tikrai nenorėtume, kad ta informacija būtų labai lengvai prieinama Baltarusijos specialiosioms tarnyboms“, – pridūrė jis.

R. Liubajevo teigimu, šie grasinimai – Baltarusijos specialiųjų tarnybų poveikio priemonė.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Nuo rugpjūčio 2-osios, kai imta taikyti apgręžimo politika, neįleistas panašus kiekis užsieniečių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)