„Džiaugiuosi, kad vakar buvo „uždarytas“ nedarbingumo lapelis ir šiandien jau galiu ateiti į darbą. Naudodamasis proga, norėčiau atsiprašyti visų, kuriuos praėjusį mėnesį pasiekė apie mane skleista ir eskaluota informacija, kuri galėjo Jus papiktinti ar susilpninti Jūsų pasitikėjimą manimi.

Artėja Kalėdos, todėl nelaikau pykčio užantyje ir tiems, kurie, pildami šmeižtus taip nusikomentavo, kad ir naujus mano biografijos faktus sukūrė, ir su žmona išskyrė, ir dar kitų neteisybių prišnekėjo.

Nors ši istorija pakenkė mano sveikatai ir reputacijai, priimu tai ir kaip žmogišką pamoką ir motyvaciją tolesnei politinei veiklai. Gražių ir prasmingų artėjančių švenčių“, – rašė jis savo feisbuko paskyroje.

Pradėtas tyrimas nutrauktas

DELFI primena, kad lapkričio pradžioje į žurnalistų alkotesterį savanoriškai Seime pūtęs L. Balsys įpūtė 1,82 promilės alkoholio. Po to, įtariama, jis išvyko iš Parlamento savu automobiliu ir grįžo namo – policijos pareigūnams tądien su juo susisiekti nepavyko.

Nepaisant to, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl L. Balsio galimo vairavimo esant neblaiviam, tačiau Vilniaus apylinkės prokuratūros jis tuoj nutrauktas nepavykus surinkti pakankamai politiko kaltę pagrindžiančių įrodymų.

„Nepavyko nustatyti paties vairavimo fakto. Buvo paimti vaizdo įrašai iš Seimo vidaus, aikštelių. Nelaimingas sutapimas – ne ta dalis transporto priemonės patenka į vaizdo įrašus aikštelėje, matome, kad jis išeina, bet nematome, kad atsisėda prie transporto priemonės vairo. Informacijos nesuteikė ir vaizdo įrašai iš sostinės sankryžų“, – BNS sakė Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Alkoholio kiekio matuoklis, kurį naudojo žurnalistai, parodė 1,82 promilių girtumą. Tačiau šie parodymai nebuvo išsaugoti alkoholio kiekio matuoklio atmintyje, nes žurnalistų naudotas matuoklis „Drager 300“, nors ir sertifikuotas Lietuvoje, neturi duomenų išsaugojimo funkcijos. Be to, liudytojais apklausti Seime dirbantys Vadovybės apsaugos darbuotojai per apklausą nepatvirtino, kad būtų matę kaip L. Balsys išeina iš Seimo ir sėda į savo automobilį ir juo išvažiuoja.

Alkoholio kiekio matuoklį netgi tikrino metrologai, jie nusprendė, kad prietaisas veikia gerai. Prokurorės priimtame nutarime konstatuojama, kad nenustatytas nė vienas asmuo, kuris būtų matęs L. Balsio vairavimo faktą.

„Duomenų, patvirtinančių, kad apie 11 valandą vairavo transporto priemonę, surinkta nebuvo“, – rašoma nutarime.

Parlamentaras neapklaustas, nes turi teisinę neliečiamybę.