Susitikimo metu paneigta Rusijos atstovų skleidžiama informacija, esą Lietuva uždraudė Kaliningrado srities tranzitą, rašoma URM pranešime spaudai.

Per Lietuvos teritoriją toliau vyksta keleivių ir prekių, kurioms netaikomas ES sankcijų režimas, gabenimas į Kaliningrado sritį ir iš jos.

Šiam tranzitui Lietuva nėra įvedusi jokių vienašališkų, individualių ar papildomų ribojimų. Lietuva nuosekliai įgyvendina ES sankcijas, kurios turi skirtingus pereinamuosius laikotarpius bei įsigaliojimo terminus.

Kaip numatyta 2022 metų kovo 15 dieną priimtame 4-ajame ES sankcijų pakete, 2022 metų birželio 17 dieną galutinai įsigaliojo ES ribojamosios priemonės rusiško plieno ir kitų juodųjų metalų produktų importui į ES ir pervežimui per ES teritoriją.

Visa informacija apie ES priimamas ribojamas priemones prieinama www.sanctionsmap.eu.

Lietuva ES ribojamąsias priemones taiko vadovaudamasi ES teise ir konsultuodamasi su Europos Komisija bei remdamasi jos teikiamais vertinimais.

Rusija griežtai kritikuoja „priešiškus“ Lietuvos tranzito geležinkeliu į Kaliningradą apribojimus

Rusijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį pareikalavo nedelsiant panaikinti Lietuvos „atvirai priešiškus“ apribojimus Europos Sąjungos sankcionuotų prekių tranzitui geležinkeliais į Maskvos eksklavą Kaliningradą, įsispraudusį tarp Lietuvos ir Lenkijos.

„Jei artimiausiu metu krovinių tranzitas tarp Kaliningrado srities ir likusios Rusijos Federacijos teritorijos per Lietuvą nebus visiškai atkurtas, Rusija pasilieka teisę imtis veiksmų savo nacionaliniams interesams apginti“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)