Šventosios paplūdimyje, prie pat sienos su Latvija, Lietuvos sveikuolių sąjungos vadovo Dainiaus Kepenio bičiulė Rūta rado jūros išmestą žalią plastikinį butelį. Jame buvo ir įkvepiantis, ir širdį veriantis laiškas, parašytas net 12 kalbų.

„Mes esame 12 moterų, kurioms diagnozuotos įvairių formų onkologinės ligos, subūrusios komandą, vardu „OnkoCruise“. Nepaisant to, kad sergame, mes nusprendėme leistis į kruizą, kad parodytume pasauliui – mes nepasiduodame! Mes pasirinkome gyvenimą ir norėtume kartu įkvėpti ir Jus. Mėgaukitės kiekviena minute savo nuostabaus gyvenimo. Prisiminkite apsilankyti pas daktarą ne tik, kai skauda, bet ir profilaktiškai, nes daugelio rūšių vėžys, diagnozuotas ankstyvoje stadijoje, gali būti pagydomas. Vėžys nėra bausmė!“ – lietuviškai rašoma laiške, kuris buvo jūros į krantą išmestame butelyje.

Ant laiško nurodyta, kad jis parašytas šiemet, gegužės 31 dieną, Gdynėje. Jame taip pat nurodyti ir internetinių svetainių, socialinių tinklų adresai, kuriuose galima rasti informacijos apie šias dvylika moterų, kaip sekasi jų kelionė.

„Tai išties neįtikėtinas radinys. Jis ir jautrus, ir įkvepiantis. Tačiau, tiesą sakant, norėjosi, kad laiške būtų akcentuojama ne tik būtinybė nueiti pas gydytoją, bet ir dvasinė sveikata, tai, jog niekada negalima prarasti vilties. Nepaisant to, šių moterų žygis tikrai įkvepiantis. Smagu, kad jo atgarsiai pasiekė ir Lietuvos krantus“, – kalbėjo D. Kepenis.

Jis nesistebėjo, jog butelį jūrą į krantą išmetė po dviejų savaičių nuo tada, kai jis pateko į vandenį. Plastikinis butelis turėjo laikytis jūros paviršiuje, pastaruoju metu vyravo pietvakarių vėjas, todėl butelis ir buvo išmestas į krantą paplūdimyje, kuris yra Lietuvos ir Latvijos pasienio teritorija.

„Tikrai neeilinis įvykis, kai 12 vėžininkių moterų, užuot dejavusios, kaip blogai, leidžiasi į tokią ekstremalią kelionę“, – konstatavo D. Kepenis.