Karaliaus Mindaugo husarų, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų batalionų kariai drauge su JAV 173-iosios oro desanto brigados pėstininkais Pabradėje, Švenčionių rajone, ir Rukloje, Jonavos rajone, treniravosi tamsiu paros metu užimti objektus ir naikinti taikinius, derinant karių, ginkluotės ir technikos desantavimą iš oro bei naudojant taktinius puolimo veiksmus sausumoje.

Per operacijas drauge su karių desantu panaudota karinė technika, logistinės priemonės ir 105 mm haubicos M119. JAV karius šiai operacijai atskraidino penki transporto lėktuvai C-130 J iš JAV karinės oro pajėgų bazės Raimštaine, Vokietijoje.

Parašiutais naktį nusileidę JAV kariai persigrupavo, pasiruošė mūšiui, o gavę signalą pradėti puolimą, šturmavo pastatą ir naikino priešiškas pajėgas. Priešiškas pajėgas imitavo Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono kuopa, suformuota priešiškoms pajėgoms įvairiose pratybose imituoti. Puolimo operacijos pabaigoje JAV 173-osios oro desanto brigados kariai atliko kovinio šaudymo pratybas iš 81 mm minosvaidžių.

Rugsėjo 6-osios naktį JAV 173-iosios oro desanto brigados 4-319 lauko artilerijos 105 mm haubicų būrio kariai atsiskyrė nuo į Gaižiūnų poligoną oru desantuoto JAV karių padalinio ir kariniais visureigiais HMMWV pervežė artilerijos pabūklus į Generolo Silvestro Žukausko poligoną.

JAV Sausumos pajėgų Europoje Jungtinio tarptautinio rengimo centro rengiamose kasmetinėse tarptautinėse pratybose „Kardų susikirtimas 2014“ Vokietijoje vyksta brigados lygmens štabų mokymai ir lauko taktikos pratybos. Pratybomis siekiama treniruoti NATO jungtinių karinių vienetų sąveiką, veiksmų suderinamumą bei pasirengimą vykdyti gynybines, puolamąsias ir stabilizavimo operacijas.

Pratybose dalyvauja apie 6 tūkst. karių iš penkiolikos valstybių: Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos, Didžioji Britanija, Čekijos, Estijos, Italijos, JAV , Kanada, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos, Serbijos, Slovėnijos, ir Švedijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)