Taip ir atsitiko. Panašiai tokiu laiku Klaipėdos policija gavo pranešimus apie paskutinius vėjo gūsių padarinius uostamiestyje.

Policijai pranešta, kad išvartytos statybviečių tvoros Dubysos gatvėje, kur statomas naujas prekybos centras, bei šalia Minijos ir Baltijos prospektų sankryžos, kur daroma nauja įvaža į uostą.

Taip pat policijai pranešta, kad Kretingos gatvės 5 namo kieme virstantis medis atsirėmė į automobilį „Opel Astra“.

Atvykę ungiagesiai-gelbėtojai, plieninio troso pagalba truputį prikėlė medį. Automobilio šeimininkas pats nuvairavo mašiną į saugią vietą, o gelbėtojai medį supjaustė į malkas.

Rimtesnių pranešimų apie audros padarinius kol kas nėra. Po miestą vėjas nešioja šiukšles, vietomis nudraskyti reklaminiai stendai.

Stiprus vėjas siaučia ir kitose šalies dalyse. Nuostolių neišvengta ir Vilniuje - Tilto gatvėje vykstančiose statybose vėjas nuvertė pastolius.

Kaip BNS sakė bendrovės „Lesto“ atstovas Ervinas Pareigis, daugiausia elektros tiekimo gedimų yra Vakarų Lietuvoje.

„Gedimų yra daugiau nei įprasta, ypač Klaipėdos ir Šiaulių regionuose“, - sakė jis.

Anot „Lesto“ atstovo, gedimai šalinami, tačiau sudėtingos oro sąlygos lemia vis naujus elektros tiekimo atjungimus.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienio naktį vakarų krypties vėjas sieks 17-22 metrus per sekundę, pajūryje numatomi gūsiai iki 30 metrų per sekundę.

Šeštadienio naktį vairuotojai raginami būti atidūs dėl stipraus vėjo padarinių - gali pasitaikyti nuvirtusių medžių ar nulūžusių šakų.

Kaune byrėjo betonas ir armatūra

Tuo metu „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė, kad penktadienį nuo vieno namo miesto centre byrėjo betonas ir armatūra.

Mickevičiaus gatvės gyventojai pranešė, kad nukritęs gelžbetonio gabalas nuo daugiabučio namo suniokojo automobilį „Renault Scienic“ ir nedaug trūko, kad įvykis galėjo baigtis daug tragiškiau, mat šiuo šaligatviu vaikšto daug kauniečių.

Atvykę ugniagesiai gelbėtojai aptvėre pavojingą teritoriją „Stop“ juosta.

Nukritusi betono atbraila visiškai suniokojo automobilio priekinę dalį, išdaužė vairuotojo pusės šoninį stiklą. Pasekmės galėjo būti daug skaudesnės, jei tuo metu šaligatviu būtų ėjęs praeivis.