Sinoptiko teigimu, praėjusi žiema parodė, kad to lūžio taip ir nebuvo ir ta tikroji žiema Lietuvoje taip ir nepasirodė.

„Apskritai, Rytų Europoje praėjusi žiema buvo viena šilčiausių per visą stebėjimų laikotarpį. Ar tokia bus ir ši žiema, atsakyti sudėtinga, tuo labiau, kad ilgalaikių prognozių sudarymas keičiantis klimatui tampa sudėtingu iššūkiu. Kol kas panašu, kad žiemos temperatūros bus aukštesnės nei įprasta, nors protarpiais galime sulaukti ir šaltesnių orų įsiveržimų bei sniego. Bet vėlgi, tokie šaltesni periodai nesitęsia ilgai. Mūsų žiemos yra išsibalansavusios“, – aiškino jis.

Pasak K. Petkevičiaus, jei seniau žiemos mėnesių metu būdavo keletas šiltesnių orų įsiveržimų, tai jau kuris laikas viskas apsivertę aukštyn kojomis – būtent šaltesni orų įsiveržimai tapo retesniu svečiu, o drauge ir sniegas, kurio praėjusią žiemą praktiškai ir neturėjome.

„Nemaža tikimybė, kad šios žiemos pradžia bus švelni, kas jau tapo gana įprastu reiškiniu. Tačiau trumpalaikių šaltesnių periodų taip pat turėtumėme sulaukti. Visgi, ar tai atneš džiaugsmo tiems, kurie laukia bent kažkiek sniego ir žemesnių temperatūrų, pasakyti sunku“.

Sinoptikas, kalbėdamas apie lapkritį sakė, kad kol kas ganėtinai šiltų orų maratonas Lietuvoje tęsiasi ir toliau, o kardinalių permainų ši savaitė neatneš.

„Naktimis temperatūra laikysis tarp 3–9, prie jūros – tarp 10–13 laipsnių šilumos. Daug kur nakties ir ryto valandomis matomumą keliuose mažins tvyrosiantis rūkas. Dienomis oras šils iki 8–14 laipsnių“, – komentavo jis.

K. Petkevičius nurodė, kad artimiausiomis dienomis dangus dažnai bus apniukęs, protarpiais negausiai lis, o pragiedrulių sulauks nedaugelis šalies vietovių. Vakariniuose šalies rajonuose taip pat stiprės vakarų, pietvakarių krypties vėjas, o smarkesnis jis bus ketvirtadienį, tuo metu šalyje numatomi 10–15, prie jūros 16–20 metrų per sekundę gūsiai.

„Savaitgalį taip pat didesnių permainų nenumatoma, orai bus monotoniški. Remiantis dabartiniais duomenimis, kitą savaitę palaipsniui vyks pokyčiai – brausis vėsesni orai, ypač apie savaitės vidurį. Dienomis šilumos teliks vos keli laipsniai, o naktimis jau gali spustelti ir šaltukas, kelius padengs plikledis, tad čia signalas būtų tiek kelininkams, tiek ir patiems vairuotojams. Tikėtina, kad tuo metu dažniau sulauksime pragiedrulių, bus sausiau“, – teigė sinoptikas.

Jis apibendrino, kad žvelgiant į dabartinius lapkričio mėnesio duomenis, panašu, kad bent šiuo metu ypatingo atšalimo nematyti.

„Temperatūra nežymiai svyruos tai į šiltesnę, tai į šaltesnę pusę. Kritulių kiekis taip pat prognozuojamas šiek tiek mažesnis nei įprastai“.