Dizaineris 1988 m. pradėjo studijuoti kostiumo dizainą Vilniaus dailės akademijoje (VDA). Detalių apie galimą priekabiavimą dizaineris neatskleidžia, nes yra įsitikinęs, kad dabar Lietuvą purtantis #metoo skandalas yra mados reikalas.

„Aš irgi turiu istoriją ir čia kalbama apie vyrus ir moteris. Aš turėjau irgi dėstytoją, kuri prie manęs priekabiavo. Aš neaiškinsiu istorijų. Aš išgirdęs skandalą apie tai norėjau pasipasakoti, bet man tai yra labai tuščias ir labai mados reikalas. Šių dienų aktualijos“, – „Info dienai“ sako J.Statkevičius.

Kas prie jo priekabiavo, dizaineris taip pat nesako. Pasak J.Statkevičiaus, VDA sukrėtę priekabiavimo skandalai daro didelę žalą šiai kultūros kalvei.

Dizaineris teisina ir seksualiniu priekabiavimu apkaltintą dėstytoją Gintautą Trimaką.

J.Statkevičius sako, kad G.Trimaką pažįsta seniai kaip ramų ir tylų žmogų.

„Galbūt jis apsikabino kokią studentę, bet dabar man atrodo tikrai yra mados reikalas. Grasina atimti premijas, žmogus dirbo visą gyvenimą ir dėl to, kad kažkokia studentė norėjo pasireklamuoti“, – aiškina J.Statkevičius.

Apie priekabiavimą taip pat prabilo parfumeris ir aktorius Aistis Mickevičius. Jis paviešino, kad prie jo priekabiavo vadovė. Teatre tuomet vaidinęs aktorius prie algos prisidurdavo dirbdamas optikos salone. A.Mickevičius aiškina, kad vadovė nuolat su juo flirtuodavo. Mickevičius aiškina, kad pastarieji #metoo skandalai pernelyg orientuoti vien į moteris.

„Tendencingai sudaroma nuomonė, kad priekabiauja tik vyrai, ypač pagyvenę, menininkai. Dėl to atskleidžiau istoriją, kuri nesusijusi nei su menu, nei su vyrais. Ir tiek“, – sako A.Mickevičius.