"Prezidento B.Obamos ir visų Jungtinių Valstijų žmonių vardu sveikinu Lietuvos žmones su 97-osiomis Nepriklausomybės metinėmis. Šiemet sukanka 25 metai, kaip Lietuvos gyventojai drąsiai paskelbė savo nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos ir atkūrė nepriklausomą valstybę, kuri pirmą kartą buvo įkurta 1918 metais“, - teigiama J.Kerry oficialiame pareiškime.

J.Kerry teigimu, Lietuvos ir JAV tarpusavio ryšiai yra gilūs, o abiejų šalių kultūros - glaudžiai susijusios.

„Būdami NATO sąjungininkais, mes esame įsipareigoję ginti laisvę, demokratiją ir žmogaus teises. Mus taip pat sieja bendros meno ir sporto vertybės. Jono Meko, kuris yra Amerikos avangardinio kino krikštatėvis, darbai sieja mūsų šalis. Tą daro ir 1992 metų vasaros olimpinių žaidynių istorinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, kurios garsųjį logotipą sukūrė Niujorko menininkas“, - rašoma J.Kerry pareiškime.

JAV valstybės sekretorius pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos didžiuojasi ilgamete draugyste su Lietuva ir besitęsiančiu bendradarbiavimu sprendžiant šiandienos iššūkius.

„Tikimės toliau dirbti kartu, siekdami užtikrinti taiką, klestėjimą ir laisvę visiems žmonėms“, - tvirtinama J.Kerry pareiškime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (597)