Anot Vyriausybės kanclerės, Rusija toliau tęsia savo pradėtą karą ir nerodo jokių ženklų, kad norėtų jį užbaigti.

„Jeigu Rusijos veiksmai bus ignoruojami ir legitimuojami šį kartą, daugelio šalių, kurios dėl taisyklėmis grindžiamos pasaulio tvarkos gali džiaugtis taika, klestėjimu ir suverenitetu, ateičiai iškils pavojus“, – teigė G, Balčytytė.

„Bet koks taikos planas Ukrainai turi pirmiausiai remtis Prezidento Zelenskio taikos formule, o Ukraina turi tarti paskutinį žodį dėl taikos sąlygų“, – pažymėjo ji.

Kaip skelbiama Vyriasybės pranešime, Baltijos valstybių vardu perskaitytame pareiškime taip pat pasmerkti Rusijos karo nusikaltimai prieš Ukrainą, Baltarusijos ir Irano pagalba Rusijos agresijai. Pasisakyme pabrėžta tęstinė Baltijos valstybių ir ES bei NATO parama Ukrainai, o tarptautinė bendruomenė paraginta toliau telkti visas pastangas, siekiant padėti Ukrainai laimėti Rusijos pradėtą karą.

JT Saugumo Tarybos posėdyje Vyriausybės kanclerė pakartojo ir tvirtą Baltijos valstybių paramą Ukrainos iniciatyvai įsteigti Specialųjį tribunolą dėl agresijos nusikaltimo prieš Ukrainą.

Be kita ko, G. Balčytytė visų trijų Baltijos šalių vardu griežtai pasmerkė Rusijos sprendimą pasitraukti iš Juodosios jūros grūdų iniciatyvos.

„Griežtai smerkiame Rusijos sprendimą vienašališkai pasitraukti iš Juodosios jūros grūdų iniciatyvos. Tai tik dar kartą įrodo, kad Rusijai visiškai nerūpi pasaulinė maisto saugumo krizė“, – teigė Vyriausybės kanclerė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją