Artimiausiu metu planuojami S. Skvernelio susitikimai su frakcijomis. Ketvirtadienį S. Skvernelis lankysis opozicinėje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje, taip pat opozicinėje Socialdemokratų partijos frakcijoje. Derinami susitikimai ir su kitomis parlamentinėmis frakcijomis.

Seimo Statutas numato, kad frakcijos ministro pirmininko kandidatūrą turi apsvarstyti ne vėliau kaip per 2 darbo dienas.

Kaip numato Konstitucija, Respublikos prezidentas Seimo pritarimu skiria ministrą pirmininką, paveda jam sudaryti Vyriausybę ir tvirtina jos sudėtį.
Ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir Respublikos prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą.

Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai.

Kaip įpareigoja Konstitucija, liepos 12 d. premjeras Saulius Skvernelis šalies vadovo priesaiką davusiam Gitanui Nausėdai Prezidentūroje grąžino Vyriausybės įgaliojimus.

Nuo praėjusio penktadienio visa Vyriausybė pareigas eina laikinai, kol bus sudaryta nauja Vyriausybė.