„Valdyba reagavo į vasarą Raseinių skyriuje priimtą sprendimą, kai Raseinių skyrius, nederindamas nei su partijos vadovybe, nei su įstatais priėmė sprendimą, kurio pasekmė, kad R. Ačas tapo Raseinių skyriaus nariu. Šitas sprendimas atskirų partijos narių buvo apskųstas Etikos komisijai. Partijos valdyba vakar susirinko ir gavusi Etikos komisijos išvadą priėmė sprendimą dėl R. Ačo narystės – šita narystė įgyta pažeidžiant partijos įstatus, todėl valdyba nelaiko R. Ačo partijos nariu“, - DELFI sakė Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

Pats R. Ačas apie užblokuotą jo narystę sakė negirdėjęs, nes tik ketvirtadienį grįžo iš Amerikos.

Buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas" narys R. Ačas į Liberalų sąjūdį buvo priimtas liepos mėnesio pabaigoje. Sprendimą dėl jo narystės priėmė Liberalų sąjūdžio Raseinių skyrius.

Prieš tai Liberalų sąjūdžio nariais tapo apie 150 buvusių „tvarkiečių". Kaip žinoma, Raseinių „tvarkiečiai" ėmė reikšti nepasitenkinimą Rolando Pakso ir Viktoro Uspaskicho planais sujungti „Tvarkos ir teisingumo" bei Darbo partijas.

Tuometinis „tvarkiečių" Raseinių skyriaus pirmininkas R. Ačas buvo vienas aktyviausių susijungimo, kuris galiausiai neįvyko, priešininkų. Partijų jungimąsi R. Ačas tuomet pavadino „rinkėjų išdavyste vardan posto“. Neilgai trukus po viešo savo nuomonės pareiškimo R. Ačo narystė partijoje buvo sustabdyta, politikas paliko „Tvarkos ir teisingumo" frakciją Seime.

R. Ačas derėjosi su Liberalų sąjūdžiu dėl priėmimo, bet Liberalų sąjūdžio valdyba dar kovo mėnesį pareiškė, kad netrokšta matyti šio politiko savo gretose.