Naujoji Lenkijos karių pamaina atvyksta iš nuolatinės dislokacijos vietos Lenkijoje – 23-iosios taktinės Mazovijos Minsko aviacijos bazės.

Lenkų kariai NATO oro policijos misijoje Baltijos valstybėse dalyvaus šeštą kartą, prieš tai jie vadovavo šios misijos 2014 m. gegužės-rugpjūčio rotacijai.

Nuo šių metų sausio 1 d. naujajai NATO oro policijos misijos rotacijai vadovaujantys Italijos kariai Šiauliuose dislokavo keturis naikintuvus „Eurofighter Typhoon“.

NATO šalys siunčia karius ir naikintuvus saugoti rytinių NATO sienų nuo 2004 metų kovo, kai Lietuva, Latvija ir Estija tapo NATO narėmis. Nuo to laiko NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvavo jau penkiolikos NATO šalių kariai. Italijos ir Lenkijos kontingento misija – jau 37-oji nuo jos pradžios.

NATO naikintuvai misijai Baltijos šalyse dislokuojami ir Estijoje bei Lenkijoje. Naujosios rotacijos metu Baltijos šalių erdvėje taip pat patruliuos ispanai su „Eurofighter Typhoons“ iš Estijos Amari bazės ir Belgijos kariai su F-16 iš Malborko, Lenkijoje.

Įgyvendinant NATO saugumo užtikrinimo priemones, sąjungininkai papildomus naikintuvus NATO oro policijos misijai Baltijos šalyse skiria nuo 2014 m. balandžio.