Anot skyriaus pirmininkės, antradienį vyko skyriaus tarybos posėdis, kurio metu buvo aptarinėjama susiklosčiusi situacija, partijos garbės pirmininko Vytauto Landsbergio, TS-LKD Naujamiesčio skyriaus platinti laiškai.

„Kadangi viskas jau buvo post factum, iš diskusijos išėjo tai, kad, ko gero, jeigu taip viskas einasi, reikia pirmininkui pačiam pasitikrinti savo mandatą ir savo palaikymą. Dėl sprendimo buvo balsuojama, dauguma pritarė, tik tas raštas dar nėra surašytas ir nėra išsiųstas, bet protokolinis sprendimas kol kas toks yra“, – pasakojo ji.

Anot skyriaus pirmininkės, skyriaus nariai nusprendė kreipimąsi siųsti TS-LKD tarybai ir partijos skyriams, bet ne prezidiumui.

„Į prezidiumą nesikreipiame, kadangi prezidiumas pritarė visiems šiems dalykams“, – paaiškino ji.

E. Kižienės nuomone, G. Landsbergis pasitikėjimą galėtų pasitikrinti sušaukus partijos suvažiavimą.

„Tiesiog yra iškelta tokia idėja, kaip ji bus realizuota, sprendimo dar nėra. Nepasakyčiau, kad skyriuje buvo didelis nepasitenkinimas (partijos vadovybės sprendimais – aut.). Bet jeigu norėjo, kad pasitikrintų Seimas, kodėl nenori pasitikrinti... Kadangi ir partijos nariai, esantys Seime, ne visi balsavo už Seimo pasileidimą, kodėl nepasitikrinti, jeigu nesitarė nei su taryba, nei su skyriais priimdami tokį sprendimą? Aš tiesiog pasakoju, iš kur tokia diskusija išsirutuliojo“, – kalbėjo ji.

Pakruojo skyriaus pirmininkė mano, kad šio skyriaus iškeltą idėją palaikys ir kiti partijos skyriai.

Buvo tikras, kad niekas klausimo nekels

Antradienį Seimui atmetus pirmalaikių rinkimų idėją, G. Landsbergis žurnalistams pareiškė, kad tolimesnio jo vadovavimo partijai klausimas nebus keliamas

„Partijoje realiai klausimas nėra keliamas“, – žurnalistams Seime antradienį sakė G. Landsbergis, komentuodamas parlamento atmestą iniciatyvą dėl pirmalaikių rinkimų.

„Balsų dėl atsakomybės prisiėmimo girdisi nuolatos. (...) Tačiau apžvelgiant partijos jauseną ir suteiktą mandatą, nematau pagrindo šį klausimą kelti“, – sakė TS-LKD pirmininkas, kurį citavo Elta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)