„Lietuva susidūrė su Baltarusijos režimo remiama hibridine ataka, kur migrantai yra naudojami kaip ginklas. Tai yra visiškai nepriimtina ir tarptautinės teisės, ir moralės požiūriu. Mūsų atsakingos tarnybos sunkiai dirba siekdamos stabilizuoti situaciją. Esame dėkingi Europos Sąjungos (ES) šalims narėms bei kitoms partnerėms, ES institucijoms, kurios parodė solidarumą ir padėjo Lietuvai šioje sudėtingoje situacijoje. Nepaisant to, ir toliau kviečiame partneres prisidėti prie humanitarinės pagalbos, kad būtų sudarytos tinkamos sąlygos Lietuvoje esančiose neteisėtai sieną kirtusių migrantų stovyklose", - teigė ministras.

G. Landsbergis taip pat atkreipė dėmesį į toliau blogėjančią žmogaus teisių padėtį Baltarusijoje, Rusijoje, Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamoje Rytų Ukrainoje, ypač okupuotame Kryme, Kinijoje. Pabrėžtas Šv. Sosto ir bažnyčios išskirtinis vaidmuo toliau aktyviai užtikrinant žmogaus teises pasaulyje.

„Lietuva visada rėmė ir rems žmones, kurie kovoja už demokratiją ir pasirinkimo laisvę", - pažymėjo G. Landsbergis.

„Kovojant su pandemija būtina tęsti vakcinacijos procesą. Šiuo atveju labai svarbus yra bažnyčios aktyvus vaidmuo raginant visuomenę skiepytis taip apsaugant save ir labiausiai pažeidžiamus visuomenės sluoksnius", - sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Susitikimo metu kalbėta apie globalią visuomenių poliarizacijos tendenciją ir pabrėžta dialogo būtinybė.

P. Parolinas atvyko į Lietuvą vadovauti prelato Visvaldo Kulboko įšventinimui į vyskupus. Šių metų birželio 15 dieną popiežius Pranciškus išrinko prelatą V. Kulboką tituliniu Martanos arkivyskupu ir paskyrė apaštaliniu nuncijumi Ukrainoje. Tai pirmasis Lietuvos dvasininkas nuo nepriklausomybės atkūrimo, kuris yra paskirtas Šventojo Sosto nuncijumi.

Valstybės sekretorius yra antras pagal pareigas pareigūnas Vatikane po popiežiaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)