„ES užsienio reikalų ministrai aptars situaciją Ukrainoje, tolesnę ES karinę paramą Ukrainai ir jos tvarų ilgalaikį tiekimą, Rusijos atskaitomybę už įvykdytus karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmogiškumui, įskaitant ir agresijos nusikaltimą“, – teigiama ministerijos pranešime.

Kaip skelbia Užsienio reikalų ministerija (URM), posėdžio metu bus diskutuojama ir apie Briuselio bendradarbiavimą su Lotynų Amerikos ir Karibų regiono šalimis.

„Ministrai aptars pasirengimą ES – Lotynų Amerikos ir Karibų valstybių bendrijos (CELAC) viršūnių susitikimui, vyksiančiam liepos 16–18 d. Briuselyje ir bendradarbiavimo su šio regiono šalimis stiprinimą įvairiose srityse, tame tarpe ir siekiant jų paramos Ukrainai bei taisyklėmis grįstai pasaulio tvarkai“, – nurodo URM.

Atskiras dėmesys bus skiriamas ir ES skaitmeninės diplomatijos klausimams, ES vaidmenį daugiašaliuose ir dvišaliuose formatuose, siekiant formuoti globalią skaitmeninę politiką, kuri užkirstų kelią nedemokratinių valstybių siūlomiems valdymo modeliams, leistų efektyviai kovoti su kibernetinėmis ir hibridinėmis grėsmėmis, užtikrintų žmogaus teisėmis ir demokratinėmis vertybėmis grįstą skaitmeninių technologijų vystymą ir valdymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją