„Kalbėsiu daugiau už savo frakciją. Dėl pono Dulkio nuomonė nesikeičia.

Nėra labai aiškių argumentų, kodėl jo kandidatūra neturėtų būti pratęsta. Visgi tai yra profesionalus valstybės tarnautojas, vienos iš institucijų vadovas, kuris šį kartą turėtų būti pavyzdys, kaip turėtų būti valstybės tarnyboje tvarkomasi“, – Eltai po pirmadienį vykusio opozicinių frakcijų seniūnų pokalbio su šalies vadovu Gitanu Nausėda sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, siekis pakeisti valstybės kontrolierių siunčia blogus signalus visuomenei.

„Siunčiamas signalas, kad tie, kurie yra principingi ir kritiški valdžiai, neturėtų likti valstybės tarnyboje“, – sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad prezidentas siūlo į šias pareigas skirti dabartinį valstybės kontrolieriaus pavaduotoją Mindaugą Macijauską. G. Landsbergio manymu, pastarojo tinkamumu perimti iš A. Dulkio pareigas prezidentas yra įtikintas.

Tačiau valdantieji, pasak jo, valstybės kontrolieriumi yra tiesiog nepatenkinti.

„Mes suprantame, kad valdantieji yra nepatenkinti ponu Dulkiu ir, aš manau, kad yra didelis jų interesas, jog jo neliktų“, – sakė konservatorius, neatmesdamas, kad Seimo dauguma visgi sugebės A. Dulkį atleisti iš pareigų.

Valstybės kontrolierių prezidento teikimu Seimas skiria 5 metų kadencijai. Dabartinio valstybės kontrolieriaus A. Dulkio kadencija baigėsi 2020 m. balandžio 14 dieną. Seimas kiek anksčiau nepriėmė svarstyti Prezidentūros siūlymo neskirti A. Dulkio antrajai valstybės kontrolieriaus kadencijai. Už Prezidentūros siūlymą balsavo 49 Seimo nariai, prieš – 25, susilaikė – 28.