„Registruosime į nutarimą ir eisime į balsavimą“, – Seime žurnalistams sakė TS-LKD pirmininkas.

Jo teigimu, Seimas turi apsispręsti, „ar jo paties skaidrumo standartai atitinka kaliamus Vyriausybei.“

„Jeigu yra keliami skirtingi standartai Seimui ir Vyriausybei, tuomet, kaip premjerė sakė, gal reikia ieškoti kitos Vyriausybės, kuri atitiktų labiau Seimo įsivaizdavimą“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Politikas pabrėžė, kad didelė dalis Seimo narių patys anksčiau yra buvę savivaldybių tarybų nariai.

„Mes susidėliojome žingsnis, kad Seimas duoda mandatą Vyriausybei ir, mano vertinimu, Seimas turi bent jau praeiti per tą procedūrą, kad atsakytų į tam tikrus klausimus – pažiūrėtų į veidrodį, ar čia viskas tvarkoje“, – teigė partijos pirmininkas.

Sprendžiant dėl pirmalaikių rinkimų, Seimas, pasak G. Landbsergio, turės paaiškinti visuomenei, kodėl taip daroma, nes standartai, jo nuomone, turėtų būti visiems vienodi.

„Mano supratimu, tai yra sisteminė problema. Kiekviena šiandien partija yra įsitraukusi. Kiekviena. Regis, 52 Seimo nariai yra buvę tarybų nariais“, – pabrėžė politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)