ES vienbalsiai pritarė naujoms sankcijoms Rusijai. Naujosios sankcijos koordinuojamos su partnerėmis – JAV, Jungtine Karalyste bei Kanada, praneša Užsienio reikalų ministerija.

„Rusija pamynė tarptautinius susitarimus ir įsipareigojimus, kuriais buvo grįstas dialogo ir taikaus konflikto sprendimo kelias. Rusijos kariuomenė jau peržengė tarptautinės bendruomenės pripažįstamas Ukrainos sienas, ji jau Donbase. Ir galimai tai − ne pabaiga. Veikti turime jau dabar, glaudžiai koordinuodamiesi su mūsų partnerėmis – JAV, Jungtine Karalyste ir Kanada, o mūsų atsakas turi būti kaip žadėta – greitas, griežtas, su didelėmis pasekmėmis Rusijai ir atgrasantis nuo tolesnės eskalacijos. Šiandien sutarėme dėl individualių sankcijų asmenims ir įmonėms, kurie prisidėjo prie vadinamų „DNR“ ir „LNR“ pripažinimo, bet turime nepamiršti ir sektorinių sankcijų Rusijai“, – sakė ministras G. Landsbergis ir kvietė kartu su partneriais pradėti ruošti naują sektorinių sankcijų paketą, jei situacija eskaluosis.

Tarybos metu ministrai pritarė skubiam sankcijų Rusijai paketo patvirtinimui. Jis apims asmenis, kurie dalyvavo priimant neteisėtą sprendimą dėl teritorijų Ukrainos Donecko ir Luhansko srityse pripažinimo, finansines įstaigas, kurios prisideda prie Rusijos kariuomenės ir jos operacijų finansavimo. Ribojančiomis priemonėmis taip pat bus siekiama apriboti Rusijos valdžios prieigą prie ES kapitalo ir finansinių paslaugų rinkų bei prekybinius santykius su Rusijos sukurtų ginkluotų grupuočių kontroliuojamomis teritorijomis.