Susitikimo metu ministrai, kartu su partnerių Australijos, Japonijos, Naujosios Zelandijos, Pietų Korėjos, Suomijos, Sakartvelo, Švedijos, Ukrainos atstovais ir Europos Sąjungos (ES) vyriausiuoju įgaliotiniu užsienio ir saugumo politikai Josepu Borrelliu, aptars Rusijos invaziją į Ukrainą ir globalius kitų autoritarinių valstybių, tokių kaip Kinija, keliamus iššūkius.

Sąjungininkų sesijoje NATO šalių užsienio reikalų ministrai aptars Rusijos agresijos pasekmes saugumui, atsaką į Rusijos veiksmus, karinę, humanitarinę ir finansinę paramą Ukrainai, paramą kitiems Rusijos spaudimą patiriantiems partneriams, Aljanso gynybos ir atgrasymo stiprinimą bei NATO ir Rusijos santykių ateitį.

Rengiantis NATO valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimui Madride, Ispanijoje, birželio 29-30 dienomis, ministrai diskutuos apie tai, kaip atnaujintoje NATO strateginėje koncepcijoje turi būti atspindėta žymiai pakitusi saugumo aplinka ir kokios turi būti ilgalaikės Aljanso adaptacijos gairės.

Užsienio reikalų ministerija skelbia, kad vizito metu ministras G. Landsbergis susitiks su Australijos užsienio reikalų ministre Marise Payne ir dalyvaus bendrame Baltijos ir Beniliukso valstybių užsienio reikalų ministrų susitikime. Šiuose susitikimuose bus aptarti aktualiausi dvišalio bendradarbiavimo, saugumo politikos ir paramos Ukrainai klausimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją