Penktadienį nuo ryto dulksnojęs smulkus lietus iki vidurdienio, kai renginio dalyviai itin gausiai susirinko ežero pakrantėje pagerbti 1991-ųjų sausio 13-osios aukas, gerokai sustiprėjo. Pirmasis bėgimas bene vaizdingiausiomis kurorto vietomis, skirtas pagerbti žuvusiems už laisvę, Druskininkuose buvo surengtas 2012 m. Per pandemiją tradicija nutrūko, nors Druskininkų sporto centras ir tuomet ragino druskininkiečius bei kurorto svečius registruotis akcijos dalyviais ir apibėgti trasą savarankiškai po vieną. O kai jokių apribojimų nebeliko, renginys vėl tapo masiniu.

Šiemet organizatoriai prailgino bėgimo trasą iki pusantro kilometro, prijungdami naują atkarpą per Vijūnėlės parką. Senoji trumpesnė – 1080 metrų ilgio – trasa buvo skirta atskirai startavusiems pradinių klasių moksleiviams ir darželinukams.

„Surinkime 100 šaulių simboliniam bėgimui Druskininkuose!“, – tokiu šūkiu Karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės Giedriaus Matulionio 103-iosios kuopos šauliai kelias dienas socialiniuose tinkluose ragino vieni kitus dalyvauti tradiciniame pagarbos bėgime, skirtame Laisvės gynėjų dienai paminėti.

šiemet gausiai dalyvavo ne tik šauliai, bet ir Lietuvos kariuomenės kariai, KASP kariai savanoriai, policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, ugniagesiai, kurorto mokyklų moksleiviai, visuomeninių organizacijų atstovai ir pavieniai entuziastai. Druskonio pakrantėje plazdėjo lietuviškos Trispalvės, liepsnojo laužai. Pakelti vėliavą skambant Tautiškai giesmei buvo pakviestas Sausio 13-osios įvykiuose dalyvavęs druskininkietis, sporto veteranas Jonas Jazepčikas.

Visiems bėgimo dalyviams, kirtusiems finišo liniją, nepriklausomai ar atbėgo pirmi, ar paskutiniai, Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius ir Druskininkų sporto centro vadovai išdalijo atminimo medalius. Jų buvo paruošta apie porą tūkstančių ir vos užteko visiems bėgikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją