Tokį sprendimą komisija trečiadienį priėmė vienbalsiai, to buvo prašiusi ir pati N. Venckienė, kuri antradienį posėdyje aiškino, jog pamatę gegužės 17 d. vaizdo įrašą Seimo nariai netektų žado.

Remiantis trečiadienį priimtu komisijos sprendimu, vaizdo įrašo bus prašoma iš Generalinės prokuratūros, antstolės Sonatos Vaicekauskienės bei Vidaus reikalų ministerijos ir jai pavaldžių institucijų.

Vingriame ir ginčų kupiname laikinosios komisijos posėdyje taip pat paprašyta pateikti Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį, kurios rezoliucinėje dalyje išaiškinama, kad vykdant praėjusių metų gruodžio mėn. 16 d. teismo sprendimą perduoti mergaitę mamai, leidžiama prievarta pašalinti kliūtis. Tiesa, socialdemokratas Julius Sabatauskas pabrėžė, kad teismų sprendimai yra vieši, tačiau parlamentarai vis tiek norėjo, jog nutartis jiems būtų pateikta ant stalo.

Komisijos nariai pritarė ir dar vienam Mišrios Seimo narių grupės nario Evaldo Lementausko siūlymui – pateikti visus teisėjų savivaldos institucijų sprendimus dėl nuobaudų N. Venckienei. Šių sprendimų prašoma dėl to, kad pati N. Venckienė sakė, jog dėl grubių ir nemandagių pasisakymų apie Panevėžio miesto apylinkės teismą ji jau yra nubausta teisėjų savivaldos institucijose.

Socialdemokratas J. Sabatauskas paprašė komisijai pateikti vaizdo įrašą, pagal kurį prokurorai N. Venckienę kaltina nepagarba Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjų kolegijai. Šiam pasiūlymui komisija taip pat pritarė.

Toliau komisijos nariai patvirtino, kad būtų kreiptasi į Teisėjų tarybos ir Aukščiausiojo Teismo pirmininką Gintarą Kryževičių, kad šis atsakytų į N. Venckienės išsakomus kaltinimus, esą G. Kryževičius siekia su ja susidoroti ir esą kiekvienas teisėjas, kuris spręs, kalta ji ar ne, bus priklausomas nuo G. Kryževičiaus, nes jis vadovauja Teisėjų tarybai, kuri pataria prezidentei dėl teisėjų skyrimo, atleidimo ar perkėlimo į kitas pareigas. To paprašė liberalė Dalia Kuodytė.

Liberalcentristė Arūnė Stirblytė taip pat prašė pateikti visus dokumentus, kurie parodytų, kas ir kaip ruošė mergaitės bendravimo su mama tvarkas.

Visi kiti siūlymai buvo atmesti. Tarp atmestų buvo siūlymas prašyti Seimo kanceliarijos pateikti visų televizijų žinių laidų įrašus, kuriuose N. Venckienė neigiamai atsiliepia apie Panevėžio miesto apylinkės teismą, kuris nutraukė baudžiamąją bylą prieš vienintelį pedofilijos bylos įtariamąjį Andrių Ūsą. Parlamentaras Naglis Puteikis manė, kad Seimo kanceliarija saugo dvejų metų senumo žinių laidų įrašus ir kad jie yra neiškarpyti – esą juose turėtų matytis tiek žurnalistų klausimai, tiek N. Venckienės atsakymai.

Nepritarta ir siūlymui į posėdį pasikviesti policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį bei generalinį prokurorą Darių Valį. Pastarasis būtų turėjęs aiškintis, kodėl kaltinimai dėl Panevėžio miesto apylinkės teismo pažeminimo N. Venckienei pateikiami po dvejų metų.

N. Puteikis taip pat pareikalavo, kad komisijos posėdžiai būtų transliuojami internetu, tačiau tam irgi nepritarta. Šis parlamentaras, be kita ko, norėjo, kad į posėdį ateitų ir policijos pareigūnas Mindaugas Gužauskas, kuriam N. Venckienė kaltinama trenkusi į galvą. Jis norėjo, kad policijos pareigūnas pademonstruotų, kaip jis neva laužė N. Venckienei ranką. Tačiau N. Puteikio kolegos siūlymui nepritarė, nors juokavo, kad policininkas turėtų demonstruoti visus kovos judesius prieš patį N. Puteikį.

DELFI primena, kad gegužės 17 d., kaip įtariama, kelis žmones nužudžiusio D. Kedžio ir L. Stankūnaitės dukra buvo perduota iš laikinosios globėjos N. Venckienės mergaitės mamai. Tam pasitelktos gausios policijos pajėgos, nes prie Kedžių ir Venckų namų budinti minia nepritarė Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo vykdymui, o pati N. Venckienė negrąžino mažametės gražiuoju.

N. Venckienei prokurorai nori pateikti įtarimus dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo nevykdymo, Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjų kolegijos narių įžeidimo, mergaitės bendravimo su motina tvarkų nevykdymo, trukdymo antstolei, pasipriešinimo policijos pareigūnui, piktnaudžiavimu vaiko atstovo teisėmis.