„Jeigu kalbėti apie pastarųjų dienų įvykius, kurie įvyko Prancūzijoje, mes vien tik po tų įvykių turime keletą jau tyrimų, kriminalinės žvalgybos tyrimų, susijusių su įvykiais Prancūzijoje. Aš kalbu apie Lietuvą“, – LNK televizijos žinioms sakė L. Pernavas.

Jis teigė kol kas negalintis pateikti daugiau informacijos apie šiuos tyrimus. Komisaro teigimu, tyrimai pradėti gavus informacijos iš Lietuvos gyventojų.

L.Pernavas pabrėžė, kad norint užkirsti kelią galimiems terorizmo pavojams, būtina investuoti į kriminalinę žvalgybą ir jai reikalingas priemones.

„Deja, tai yra gerokai brangiau negu reagavimas. Jeigu mes kalbame, kad policijai pagerinti reagavimą reikėtų maždaug 2,5 mln. eurų, tai mes esame paskaičiavę, kad maždaug reikėtų 20 mln. eurų, kad visiškai į kitą lygmenį pakelti mūsų kriminalinę žvalgybą“, – sakė komisaras.

Reaguodamas į teroro išpuolius Prancūzijoje, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) prašo šiuo metu svarstomame kitų metų biudžete numatyti papildomus 2 mln,. eurų Valstybės saugumo departamentui (VSD) bei apie 0,8 mln. eurų Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinei „Aras“. VSD kitų metų biudžeto projekte numatyta 23 mln. eurų.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas savo ruožtu siūlo finansavimą saugumo ir viešojo saugumo tarnyboms didinti krašto apsaugos finansavimo sąskaita.

Po išpuolių Paryžiuje prezidentė Dalia Grybauskaitė ir VSD siūlo kurti Vyriausybei pavaldų koordinacinį centrą, kuris galėtų užtikrinti efektyvesnį darbą terorizmo ir kitų krizių atveju.

Po praėjusią savaitę įvykdytų ginkluotų išpuolių Paryžiuje žuvusiųjų skaičius perkopė 130, daugiau kaip 350 asmenų sužeista.