„Iš to, kiek yra pateikta kreipimesi, man kaip Seimo narei, perskaičius viską duomenų tikrai atrodo maža, nes kyla labai daug klausimų“, – sakė L. Graužinienė trečiadienį interviu „Žinių radijui“.

Parlamento vadovei nesuprantami įtarimai dėl galimo bandymo paveikti Pelno mokesčio įstatymo priėmimą.

“(Įstatymo, – ELTA.) projektas buvo pateiktas Vyriausybės finansų ministro, Biudžeto komitetas atliko visas privalomas procedūras. Kaip ir visada įvairių būna pasiūlymų, pataisų, (...) bet komitetas buvo sutvarkęs tą įstatymą, jis buvo pateiktas trečios redakcijos ir Seimas 89 balsais (...) jį priėmė“, – aiškino L. Graužinienė.

Seimo Pirmininkei taip pat nesuprantami įtarimai, susiję su keliu Vilnius-Utena.

„Jeigu viešojoje erdvėje buvo dėl Eligijaus Masiulio parašyta, kad jis balsavo prieš, ir neva toks buvo susitarimas žlugdyti, tai V. Gapšys ir mūsų frakcija, visa koalicija balsavo už, bet vėl jis įrašytas. Tai dabar Seimo nariai pasimetė ir nežino, ar čia balsuoti prieš, ar už buvo blogai“, – sakė L. Graužinienė.

Seimo Pirmininkė taip pat ragina prokuratūrą patvirtinti arba paneigti viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad į neskaidrius procesus galimai be V. Gapšio ir buvusio liberalų vadovo E. Masiulio buvo įstraukę dar 25 Seimo nariai.

„Jeigu tai yra klaidinga žinia, tai prokuratūra turi paneigti, arba patvirtinti. Negali būti mestas šitoks šešėlis ant viso Seimo. (...) Tai neeilinis procesas, nes Seimas , kaip įstatymų leidybos institucija, kaltinama, kad ji priiminėja įstatymus galimai nusikalstamu būdu, darant įtaką įstatymo priėmimui“, – sakė L. Graužinienė.

Ketvirtadienį Seimui planuojama pateikti siūlymą panaikinti Seimo nario V. Gapšio teisinę neliečiamybę, primena ELTA.