"Daug kuo galime pasidžiaugti, kas pasiekta per pastaruosius kelis dešimtmečius: tapome Europos Sąjungos ir NATO nariais. Sėkmingai pirmininkavome Europos Sąjungos tarybai, šiuo metu perėmėme pirmininkavimą Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai. Mūsų kariai Afganistane, Kosove ar kitose misijose ne kartą įrodė, kad savo profesionalumu nenusileidžia galingųjų valstybių kariams.Pasiekėme daug, nes buvome atkaklūs ir vieningi", - sakė ji.

L. Graužinienė dėstė, jog nuo Nepriklausomybės atkūrimo užaugo nauja karta, gimusi jau laisvoje Lietuvoje.

"Žvelgdami į praėjusių ir šių metų rezultatus matome, kad šalies ekonomika atsigauna, o tai reiškia, kad verslas ir Lietuvos gyventojai į priekį gali žvelgti su didesniu optimizmu ir tikėtis gerų pakyčių", - sakė ji.

Visgi, ji priminė, jog nerimą kelia situacija Ukrainoje.

"Nerimą kelia tai, kas šiuo metu vyksta aplink mus, kad nepriklausoma Ukrainos valstybė turi kovoti už savo teisę būti laisva, kad kaimyninės Rusijos Prezidentas ir parlamentas priima sprendimus, kuriais siekiama perbraižyti Europos žemėlapį. Kaimyninės šalies propagandiniai kanalai šmeižia Lietuvą. Įtempta padėtis ne tik Ukrainoje. Klausimas rimtas – ar sustos Putinas peržengęs Ukrainos sieną..?", - teigė L. Graužinienė.

Ji palinkėjo, jog dabar, kaip ir prieš 24-erius metus, Lietuvos žmonės būtų vieningais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (383)