TV3 laidoje „Savaitės komentarai“ L. Graužinienė pakartojo tikėjusi, kad prezidento rinkimus laimės socdemas Zigmantas Balčytis. Ir neslėpė nusivylusi jo pasirodymu.

„Šiek tiek vilties turėjau. Bet kadangi antrajame ture Z. Balčytis nerodė iniciatyvos, o prezidentė D. Grybauskaitė buvo labai aktyvi, tai akivaizdžiai matėsi, kad turbūt rezultatų teigiamų sunku buvo laukti“, - kalbėjo Darbo partijos pirmininkė.

Seimo pirmininkės nuomone, „net paprasti žmonės akivaizdžiai matė“, kad Z. Balčytis netryško noru laimėti rinkimus – galbūt dėl to jam ir nepavyko.

Kas laukia Darbo partijos? L. Graužinienės nuomone, kalbos, jog D. Grybauskaitė mėgins „darbiečius“ išmesti už koalicijos borto, yra perdėtos.

„Čia yra jos nuomonė ir jos požiūris. Ir aš nenoriu komentuoti jos požiūrio, - sakė politikė, laidos vedėjai Indrei Makaraitytei priminus D. Grybauskaitės „meilę“ Darbo partijai. - Pagal Konstituciją, pagal mūsų Lietuvos Respublikos Konstituciją, valdančiosios koalicijos peržiūrėti teisės (prezidentė – DELFI) neturi. Vyriausybė grąžina įgaliojimus, ir jeigu Seime nesikeičia valdančioji dauguma, praktiškai prezidentė turi grąžinti įgaliojimus tam pačiam ministrui pirmininkui.“

Vis dėlto Seimo pirmininkė žada „diskutuoti“ dėl D. Grybauskaitės kritikos sulaukiančių viceministrų.

I. Makaraitytė Darbo partijos pirmininkei pateikė ir kiek provokuojantį klausimą apie politinį turgų – esą ant derybų lėkštutės galėtų gulti pats Viktoras Uspaskichas. „Jeigu prezidentė ateina ir sako: „Ponia Graužiniene, jeigu jūs atsiribojate nuo V. Uspaskicho – jūs ir jūsų partija – aš jums garantuoju, kad valdančiosios koalicijos aš nejudinsiu ir jūs liksit Seimo pirminke“, - situaciją modeliavo laidos vedėja.

L. Graužinienė atsakė paprastai. „Pirmiausiai tai jinai tikrai neateis pas mane. (…) Ne prezidentės galioje sudarinėti koaliciją Seime“, - nukirto Seimo pirmininkė.