„Man buvo garbė dvi kadencijas – nuo 2004 iki 2014 metų – atstovauti Lietuvai EP. Dešimt metų dirbau užsienio reikalų, ES biudžeto, tarptautinės prekybos, žmogaus teisių, ES Rytų kaimynystės politikos ir krikščioniškųjų vertybių gynimo srityse. Visų mano darbų matas buvo Lietuva – jos saugumas ir žmonių gerovė. Dėkoju Lietuvos žmonėms už tai, kad jų įgaliota galėjau prisidėti prie Europos, o tuo pačiu ir Lietuvos saugumo didinimo, ekonomikos stiprinimo, taip pat demokratijos, pilietinių ir žmogaus teisių, žmogaus orumo gynimo ne tik Europos Sąjungoje, bet visame pasaulyje“, - pranešime spaudai cituojama L. Andrikienė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) narė džiaugėsi, kad nepaisant pesimistinių prognozių, kurių buvo ypač gausu prieš rinkimus, centro dešinė – Europos liaudies partijos frakcija – ir toliau išlieka didžiausia Europos Parlamento frakcija, kurioje dirbs 213 iš 751 Europos Parlamento narių.

Kalbėdama apie Europos Parlamento rinkimų Lietuvoje rezultatus L. Andrikienė pastebėjo: „Vyriausioji rinkimų komisija dar nepaskelbė galutinių rinkimų į EP rezultatų, tai bus padaryta kiek vėliau, bet balsai suskaičiuoti, rezultatai jau yra aiškūs. Sveikinu išrinktuosius ir džiaugiuosi, kad Europos Parlamente dirbs P. Auštrevičius, V. Blinkevičiūtė, A. Saudargas, Z. Balčytis – patyrę politikai, kuriais Lietuva reikalui esant galės pasiremti.“

Ji tvirtino rinkimų negalinti vadinti nesėkmingais, nes sulaukė 80,157 tūkst balsų, o iki pergalės jai pritrūko tik133 balsų.

Rinkimuose TS-LKD iškovojo dvi vietas, jas užims Gabrielius Landsbergis ir Algirdas Saudargas.