Naujienų agentūra „BNS“ pranešė, kad JAV ir Rusija pasirašė supratimo memorandumą, įpareigojantį abiejų šalių karinių oro pajėgų pilotus laikytis atokiai vieniems nuo kitų, vykdant atskiras bombardavimo kampanijas Sirijoje. Šis žingsnis buvo atliktas po kelių atvejų, kai Rusijos ir JAV lėktuvai arba bepiločiai orlaiviai priartėdavo vieni prie kitų, didindami pragaištingo susidūrimo ore arba kokio nors kitokio pavojingo incidento tikimybę.

„Tai yra tiktai techninis susitarimas dėl to, kad šie rusų bombardavimai nepereitų į kitą fazę ir nevirstų amerikiečių karu prieš rusus,“ – laidoje „Žvilgsnis“ teigė R. Bogdanas.

Politikos apžvalgininkas pastebėjo, kad numatytas 150 m atstumas kariniams lėktuvams yra palyginus mažas. Taip pat R. Bogdanas teigė, kad V. Putinas viešai pageidavo, kad į Vašingtoną vyktų delegacija, vadovaujama premjero D. Medvedevo, ir ten pradėtų pokalbius su amerikiečiais dėl konflikto Sirijoje sprendimo būdų.

„Amerikiečiai pasakė, kad neturi apie ką kalbėti šia tema su rusais, kad jie pirmiausiai turi nutraukti bombardavimą sukilėlių. Nes rusų dabar darbas yra sunaikinti realią, nuosaikią alternatyvą Basharui al-Assadui“, - kalbėjo R. Bogdanas.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą galite išgirsti ČIA.