Ši iniciatyva buvo plėtojama prieš trejetą metų, tačiau užgeso, o dabar griebtis šiaudo kretingiškius verčia pasikeitusi situacija dėl įvažiavimo rinkliavos, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Tai – ne balandžio 1-osios pokštas. Jeigu Palangos politikai absurdišku mokesčiu drasko per amžius susiklosčiusius Palangos ir Kretingos saitus, kreipkimės į valstybės valdžią dėl Šventosios ir jos apylinkių sugrąžinimo Kretingos rajonui. Tuomet ne tik mes, bet ir visa Lietuva turėtų nemokamą priėjimą prie jūros“, – dienraščiui sakė Kretingos rajono tarybos narys Darius Petreikis.

Praėjusią savaitę Kretingos rajono taryboje buvo sudaryta speciali darbo grupė, kuri koordinuos kretingiškių pasipriešinimo veiksmus prieš kaimynų užmojį taikyti penkių eurų rinkliavą. Šventosios kurortas prie Palangos miesto savivaldybės buvo prijungtas tik 1973-iaisiais, o pokariu apie du dešimtmečius Šventoji priklausė Kretingos rajonui. Iniciatyva grąžinti Šventąją Kretingai buvo kilusi ir prieš trejetą metų, bet užgeso.