Pasak Dmitrijaus Peskovo, Kremlius apie šią iniciatyvą nežinojo.

„Kremlius nežinojo apie šią iniciatyvą ir, kalbant atvirai, man sunku suprasti šios iniciatyvos prasmę“, - trečiadienį žurnalistams sakė D.Peskovas.

Rusijos prokurorai antradienį pranešė, kad analizuoja kelių parlamentarų prašymą ištirti, ar Sovietų Sąjunga teisėtai pripažino Lietuvos, Latvijos ir Estijos nepriklausomybę. Lietuvos pareigūnai tokį žingsnį pavadino provokacija.

„Mūsų Nepriklausomybė iškovota Lietuvos žmonių krauju. Ir niekas negali į ją kėsintis. Savo likimą spręsime tik mes patys“, - DELFI teigė D. Grybauskaitė.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigė, kad Rusijos prokurorų tyrimas, ar Sovietų Sąjunga teisėtai pripažino Baltijos šalių nepriklausomybę, „mažų mažiausiai vertintina kaip provokacija“. „Iš esmės tai yra teisinis, moralinis ir politinis absurdas. Deja, tai ne pirmas pastaruoju metu panašaus pobūdžio veiksmas. Kiek giliai bus klimpstama į šią absurdišką situaciją, priklausys tik nuo pačios Rusijos, ir aš tikiuosi artimiausiu metu ir politinių komentarų šiuo klausimu iš Rusijos pusės. Tikiuosi, kad bus sustabdytas kelias šitam beprasmiškam veiksmui“, - BNS antradienį sakė ministras.

„Iš esmės tai yra teisinis, moralinis ir politinis absurdas. Deja, tai ne pirmas pastaruoju metu panašaus pobūdžio veiksmas. Kiek giliai bus klimpstama į šią absurdišką situaciją, priklausys tik nuo pačios Rusijos, ir aš tikiuosi artimiausiu metu ir politinių komentarų šiuo klausimu iš Rusijos pusės. Tikiuosi, kad bus sustabdytas kelias šitam beprasmiškam veiksmui“, - BNS sakė ministras.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Artūro Paulausko teigimu, minėtas Rusijos generalinės prokuratūros sprendimas „yra daugiau negu kvailas“. „Tai yra akivaizdi informacinio karo išraiška. Tokiais sprendimais siekiama įnešti sumaišties į mūsų šalies visuomenę, kad mes patys pradėtume abejoti, ar teisėtai atkūrėme nepriklausomybę. Tai yra visuomenės skaldymas ir propaganda“, – pranešime spaudai teigė A.Paulauskas.

Rusijos Valstybės Dūmos narys iš opozicinės Teisingosios Rusijos partijos Michailas Emelianovas sakė netikintis, kad Rusijos generalinė prokuratūra iš tikrųjų tirs šį klausimą. 

„Patikėkite, mano patirtis politikoje yra didelė. Aš labai abejoju, kad yra būtent taip. Dūmoje tai būtų žinoma“, - BNS telefonu iš Rusijos sakė M.Emelianovas. „Tai būtų labai keistas sprendimas, jis būtų provokacinis ir netarnautų Rusijos interesams. Tokį sprendimą gali inicijuoti tik Rusijos priešai“, - pridūrė jis. Dūmos nario teigimu, kontroversiškus užklausimus Rusijos teisėsaugai politikai linkę teikti „šlovės, viešųjų ryšių tikslais“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)