Sušaukti šį posėdį nutarė pirmadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės teigimu, nenumatytame posėdyje planuojama slaptu balsavimu paskirti 3 naujus Konstitucinio Teismo teisėjus, taip pat Aukščiausiojo Teismo pirmininkę.

Planuojama, kad iš Vyriausybės atkeliaus įstatymų pataisų paketas, susijęs su koronaviruso krizės suvaldymu. Tai Finansinių priemonių rinkų įstatymo pataisos, Administracinių nusižengimų kodekso pataisos, Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės, Užimtumo įstatymų, Darbo kodekso pakeitimo projektas, kiti dokumentai.

Daugelį teisės aktų pakeitimų Vyriausybė prašo svarstyti ypatingos skubos tvarka.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad bus imtasi visų būtinų priemonių, saugant sveikatą. „Visų Seimo narių paprašiau, kad jie įvertintų savo sveikatos padėtį, įvertintų, ar mes nesame vieni kitiems pavojingi. Visų įeinant į posėdžių salę prašysime, kad jie būtų kuo nors pasipuošę“, – pirmadienį po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė V. Pranckietis. Beje, kaukėmis buvo pasipuošę ir Seimo valdybos nariai, ir žurnalistai.

V. Pranckiečio duomenimis, šiuo metu saviizoliacijoje yra du Seimo nariai, tačiau jų pavardžių jis neatskleidė, nes tai susiję su sveikatos duomenimis.

Nenumatyto posėdžio darbą planuojama organizuoti taip, kad visi balsavimai būtų vienu metu, o projektų pateikimus, diskusijas parlamentarai galėtų stebėti būdami savo darbo kabinetuose.