Kaip informuojama TS-LKD pranešime spaudai, vadovaudamiesi Seimo statuto 208 straipsnio 13 ir 14 dalimis teikiame Jums šiuos klausimus ir prašome į juos atsakyti žodžiu neeilinės Seimo sesijos metu:

1. Lietuvos Respublikos apeliacinis teismas nustatė, kad Darbo partija 2004-2006 metais „juodojoje buhalterijoje“ buvo sukaupusi daugiau nei 24 mln. litų neteisėtų lėšų ir jas panaudojo savo partinei veiklai bei rinkimų kampanijoms finansuoti. Ar esate aiškinęsis su buvusiais ir esamais Darbo partijos vadovais ar partijos deleguotais aukštais valstybės pareigūnais, iš kokių šaltinių ir kokiais būdais Darbo partija gavo tokias neteisėtas lėšas?

2. Ar Jums kelia kokį nors susirūpinimą faktas, kad Jūsų vadovaujama partija yra sudariusi koaliciją su dviem partijomis, kurios buvo ir yra įtariamos bei teisėsaugos institucijų kaltinamos kaip juridiniai asmenys politinės korupcijos bylose?

3. Ar lankydamasis Druskininkuose Vyriausybės nutarimo priėmimo išvakarėse žinojote, kad Druskininkų meras Ričardas Malinauskas darė spaudimą aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui, kad šis įtrauktų į Vyriausybės darbotvarkę klausimą dėl Vijūnėlės dvaro? Ar siūlysite ministrui Kęstučiui Trečiokui dėl to, kad neatlaikė Ričardo Malinausko spaudimo, trauktis iš ministro posto?

4. Ar Druskininkų meras Ričardas Malinauskas prašė Jūsų pagalbos, kad Vyriausybės posėdyje būtų kuo skubiau patvirtintas jam ar jo draugams reikalingas nutarimas dėl „Vijūnėlės dvaro“?

5. Ar priimant Vyriausybės nutarimą Jums buvo žinoma, kad Generalinė prokuratūra gindama viešąjį interesą yra kreipusis į teismą dėl „Vijūnėlės dvaro“ statybos pripažinimo neteisėta ir Vyriausybės sprendimas gali turėti įtakos teismo sprendimui bei viešojo intereso apgynimui?

6. Jūs neigiate savo ir ministrų politinę atsakomybę „Vijūnėlės dvaro“ statybų įteisinimo neskaidrioje istorijoje. Ar tai reiškia, kad Vyriausybės nutarimų priėmimas ypatingos skubos tvarka, kai to reikia tam, kad būtų įteisinta artimam partijos bičiuliui svarbi neteisėta statyba, yra tapę įprasta Vyriausybės praktika ir nauju „demokratijos standartu“?

7. Jūs paraginote ministrę Rimantę Šalaševičiūtę trauktis iš pareigų iš karto po to, kai viešai buvo paskelbta, kad ji buvo apklausta liudininke Šiaulių ligoninės galimos korupcijos byloje. Jūs buvote apklaustas liudininku „Vijūnėlės dvaro“ galimos korupcijos byloje. Kuo skiriasi Jūsų ir ministrės R.Šalaševičiūtės apklausų pobūdis STT atliekamuose tyrimuose ir kodėl į tokias ministrės ir Jūsų apklausas skirtingai reagavote? Ar Jūs esate informuotas apie ministrės vaidmenį Šiaulių ligoninės galimos korupcijos byloje?