Į Seimo darbotvarkę grįžo klausimas dėl Darbo partijos patriarcho Viktoro Uspaskicho imuniteto panaikinimui reikalingos parlamentinės komisijos sudarymo.

Tokią iniciatyvą iškėlė opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Tam prieštaravo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis, siūlytas šios komisijos vadovu. Esą L. Graužinienė dėl galimybės toliau svarstyti V. Uspaskicho neliečiamybės klausimą kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, taigi bent jau kol kas parlamentas šio klausimo imtis negali.

Analogiškus motyvus išdėstė ir Seimo posėdžiui pirmininkaujantis pirmasis Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas.

Vis dėlto opozicijos lyderis primygtinai reikalavo balsuoti dėl V. Uspaskicho klausimo įtraukimo į antradienio darbotvarkę.

Už A. Kubiliaus pasiūlymą balsavo 59 Seimo nariai, prieš – 20, susilaikė – taip pat 20. Taigi siūlymui pritarta.

V. Uspaskicho imunitetas šioje Seimo kadencijoje naikinamas jau antrą kartą. Neliečiamybę dėl juodosios buhalterijos bylos praradęs politikas šiuo metu figūruoja ikiteisminiame tyrime dėl teismo įžeidimo. Jį su bendražygiais nuteisusius teisėjus V. Uspaskichas viešai išvadino nusikaltėliais.

DELFI primena, jog ankstesnį bandymą sugrąžinti šį klausimą į darbotvarkę užblokavo Seimo pirmininkė L. Graužinienė. Ankstesniame Seimo posėdyje ji netgi tiesiogine prasme tildė V. Uspaskicho klausimą kėlusius konservatorius – Seimo pirmininkė išjungė A. Kubiliaus ir Rasos Juknevičienės mikrofonus.

Ankstesnis bandymas suformuoti laikinąją komisiją V. Uspaskicho imuniteto klausimu žlugo. Iš dalies – ir konservatorių balsais. Mat jie kategoriškai nepalaikė siūlymo komisijos vadovu skirti P. Gražulį.