„Frakcijoje nusprendėme deleguoti Ireną Haasę, kuri jau antrą kadenciją dirba šiame komitete. Ji turi teisininkės išsilavinimą ir tikimės, kad bus gera pirmininkė“, – Eltai antradienį sakė konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Naujo TTK pirmininko poreikis kilo po to, kai praėjusią savaitę į Konstitucinį Teismą (KT) buvo išrinktas komitetui vadovavęs Stasys Šedbaras.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, dar praėjusios savaitės pabaigoje svarstyta ir konservatoriaus Andriaus Vyšniausko kandidatūra į TTK pirmininkus.
R. Morkūnaitės-Mikulėnienės teigimu, jis atsisakė galimybės pretenduoti į komiteto pirmininkus I. Haasės naudai.

ELTA primena, kad Seimas praėjusios savaitės ketvirtadienį paskyrė buvusį Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Stasį Šedbarą į KT teisėjus. Politiko kandidatūrą į KT teikė buvusi laikinoji LAT pirmininkė Gabrielė Juodkaitė-Granskienė.

S. Šedbaras yra dirbęs KT teisėju 1993–1996 m., jis taip pat ėjo vidaus reikalų ministro pareigas, dirbo Lietuvos aukštesniojo administracinio teismo pirmininku, teisingumo viceministru, LAT teisėju, Vilniaus miesto rajono teismo teisėju.

Politikas yra sustabdęs savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, tačiau jo kandidatūra Seimo opozicijai kėlė abejonių, ar tapęs teisėju S. Šedbaras galės išlikti politiškai neutralus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją