Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime pažymima, kad susitikime aptarta, dėl kokios sutarties būtų galima derėtis toliau: ar tai būtų nauja kolektyvinės šakos sutartis, ar su keliomis profesinėmis sąjungomis tęsiamos derybos dėl sutarties atnaujinimo, ar tęsiamos derybos su Lietuvos švietimo darbuotojų profesine sąjunga, su kuria dar nebuvo pasirašyta sutartis.

„Apsitarėme, kad per dvi artimiausias savaites išspręsime teisinius klausimus, kylančius po kitų profesinių sąjungų pasitraukimo iš derybų ir dėl šakos kolektyvinės sutarties derėsimės toliau, deja, jau atskirai“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija apgailestauja, kad kelios profesinės sąjungos nerado sutarimo dėl bendradarbiavimo rengiant naują kolektyvinės šakos sutartį ir pasitraukė iš derybų.

Derybų grupėje dėl vienos bendros šakos kolektyvinės sutarties dalyvavo visos švietimo profesinės sąjungos: Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga, švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinė sąjunga. Trečiadienį Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga ministerijai raštu pranešė, kad dalis profsąjungų traukiasi iš derybų.