Vilnietis (vardas ir pavardė „Delfi“ žinomi) pasakojo, kad jam pabandžius prisijungti po vidurnakčio, buvo išmetamas pranešimas, jog jis nėra įtrauktas į sąrašus. Pasak jo, tai bandė daryti dar po valandos, ir dar po valandos ir tik ryte sistema pradėjo veikti.

„Tikrai susinervinau, netgi pasidalijau socialiniame tinkle, kad vėl kažkas iki galo nesutvarkyta. Vis dėlto apie 8 val. ryto viskas buvo susitvarkyta, bet problema, kad Vilniuje vietos buvo išgraibstytos akimirksniu.

Gerai, kad šįkart buvau pas draugę Panevėžyje, tai važiuodamas atgal į Vilnių skiepą gausiu Ukmergėje. Deja, savo mieste vietų nebebuvo“.

Dar viena moteris irgi skundėsi sistemos sutrikimais.

„Prasidėjus masinei vakcinacijos registracijai nuo COVID-19, to padaryti nepavyko iškart. Duomenys portale buvo neatnaujinti, nors esu 30 metų, tačiau registruotis vakcinai nuo COVID-19 vis dar negalėjau, nes nepriklausiau dar nei vienai grupei. Nuo 00:00 prisijungti pavyko tik 00:36, viskas buvo „užlūžę“, – pasakojo ji.

„Delfi“ susisiekė su Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstove Aiste Šuksta, kuri sakė, kad girdėjo apie tam tikrus nesklandumus, bet tikino, kad jau viskas veikia.

„Taip, buvo tam tikrų trikdžių, bet ten „užsikišusi“ viena sistema ne dėl mūsų kaltės. Dabar jau viskas veikia“.

„Tiesiog sistema labai užkrauta ir šiuo metu mėginame startuoti. Žmonių srautas toks didžiulis, kad užlaužė sistemą“, – BNS pirmadienį sakė įstaigos vadovas Gintautas Mežetis.

„Dirba darbo grupė, kad galėtume startuoti ir praktiškai randame tą sprendimą“, – pridūrė jis.

G. Mažečio teigimu, sutvarkyti sistemą tikimasi „kiek įmanoma greičiau“.

Nuo šios savaitės skiepytis galima visiems vyresniems nei 16 metų žmonėms. Registracija skiepui vykdoma interneto svetainėje koronastop.lt.

Kaip alternatyva elektroninei sistema – galimybė registruotis telefonu 1808.

Nuo 16 metų galima skiepytis tik „Pfizer“ vakcina, kitų gamintojų vakcinos yra numatytos žmonėms nuo 18 metų.

Prieš kelias savaites pradėjusi veikti visuotinė registracijos sistema taip pat startavo su trikdžiais, pirmosiomis valandomis prie jos buvo sunku prisijungti.

Prasidėjo paskutinis etapas

„Delfi“ primena, kad Gyventojų vakcinacija nuo koronaviruso (COVID-19) pagal amžiaus grupes pirmadienį pasiekė galutinį etapą: prasidėjus masinei vakcinacijai registruotis skiepui kviečiami visi asmenys, sulaukę 16 metų.

Pilnametystės dar nesulaukę jaunuoliai gali būti skiepijami tik „Comirnaty“ vakcina, kuri yra registruota žmonių nuo 16 metų skiepijimui. „Moderna“, „Vaxzevria“ ir „Janssen“ vakcinos gali būti skiriamos žmonėms nuo 18 metų.

Gyventojai kviečiami registruotis internetu www.koronastop.lt arba, jeigu nėra galimybės to padaryti, skambinti Karštosios linijos numeriu 1808. Šalies vakcinacijos centruose yra daugiau nei X tūkst. laisvų vakcinų, kuriomis gyventojai yra kviečiami skiepytis pirmąja doze.

Internetu gyventojas gali registruotis pats, taip gali užregistruoti kitą asmenį, pvz., šeimos narį.

Registruodamiesi gyventojai gali rinktis tiek savivaldybę, kurioje nori skiepytis, tiek vakciną. Internetinė registracijos sistema parodo, kiek ir kokių laisvų vakcinų yra skirtinguose vakcinacijos centruose.

Užsiregistravę gyventojai SMS žinute gaus patvirtinimą, kuriame bus nurodyta pasirinkta vakcina, vizito data ir laikas, vakcinacijos centro adresas bei registracijos numeris. Žinutės siuntėjas yra „COVID-19“, pranešimo tekstas formuojamas automatiškai nenaudojant savitųjų lietuviškų raidžių.

Gyventojų prašoma atvykti iki nurodyto vakcinacijos laiko likus bent 10 minučių ir su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Antros dozės datą ir laiką registracijos sistema nustato automatiškai, pagal vakcinų gamintojų ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomenduojamus intervalus: „Comirnaty“ vakcinai – po 21 dienos; „Moderna“ – po 28 dienų; „Vaxzevria“ – po 12 savaičių. Jeigu gyventojas negali atvykti nurodytu laiku, jis gali pasikeisti antros dozės datą ir laiką prisijungęs prie registracijos sistemos arba paskambinęs Karštosios linijos numeriu 1808.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)