Keičiasi darbo tvarka ir klientų tiesiogiai neaptarnaujančiuose padaliniuose. Pastaruoju metu savivaldybės darbuotojai nuotoliniu būdu galėjo dirbti nustatytą dienų skaičių, iki 60 proc. darbo laiko. Nuo šiol tenkinant darbuotojo prašymą dirbti nuotoliniu būdu pagrindiniu kriterijumi bus konkrečios aplinkybės, nurodoma pranešime.

„Siekiame užtikrinti kokybišką ir efektyvų gyventojų aptarnavimą, sudaryti kuo patogesnes galimybes gauti reikiamas paslaugas. Nors nemažai paslaugų gali būti teikiama elektroniniu būdu, visgi yra gyventojų, kurie neturi galimybės jomis naudotis, tad kontaktinis aptarnavimas negali būti nustumtas į antrą planą. Savivaldybė siekia būti patraukliu darbdaviu, todėl darbuotojams galimybė dirbti nuotoliniu būdu bus suteikta tada, kada iš tiesų reikia, o ne nustatant konkrečias dienas“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Mero iniciatyva atnaujintoje tvarkoje numatyta, jog nuotolinio darbo galimybė gali būti sudaroma atvejais, susijusiais su darbuotojo sveikatos būkle, mažus vaikus auginantiems darbuotojams, besilaukiančioms, neseniai pagimdžiusioms darbuotojoms, ir kitais šalies teisės aktuose numatytais atvejais, taip pat tada, kai darbo pobūdis nereikalauja jokio tiesioginio kontakto ir darbas nuotoliniu būdu gali būti atliktas taip pat kokybiškai kaip ir darbo vietoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją