Tačiau kone vienbalsiai sako, kad buvusi valdžia paliko žmones likimo valioje, kai nesiėmė tokių sprendimų dar spalio mėnesį.

„Gyvenu Jakuose, pas mus yra tik vietinės reikšmės parduotuvėlė. O „Barboroje“ jau reikia užsisakyti prekes prieš tris dienas. Arčiausia normali parduotuvė – pačioje Klaipėdoje. Kol galiu, atskubėjau apsipirkti. Visuomet pirmadieniais dieną stengiuosi apsipirkti visai savaitei, kol parduotuvėje būna mažiau žmonių“, – atvirauja Klaipėdos rajone esančių Jakų gyventoja.

„Aš pati – medikė, manau, kad riboti reikėjo daug anksčiau. Dabar tokia situacija, kad vaikai iš Vilniaus vis tiek teoriškai gali atvykti, nes registruoti čia. Vilniuje jie dirba iš namų, mane tikrina darbe. Dėl viruso esame gana ramūs, suprantame, kad reikia saugotis. Rašomi draudimai ne dėl tų, kurie realiai vertina situaciją, o dėl tų, kurie kitaip nesupranta, kad reikia saugot ir save, ir kitus. Su tokiais ir tenka tik draudimais. Seniai reikėjo tokių sprendimų, dar spalį. Manau, dabar jau turėtume kitus skaičius ir atviras šventes“, – pastebėjimais dalijasi moteris.

Dar viena Klaipėdos rajono gyventoja sako tik ką grįžusi iš Vilniaus, kur svečiavosi pas vaikus, ir pamačiusi, kaip žmonės elgiasi sostinėje, jau nesistebi, kad judėjimo draudimų reikia.

„Vaikšto mieste be kaukių, žmogus prie žmogaus. Klaipėdoje dar išlaiko žmonės atstumus, Vilniuje tikrai pakraupau, kaip žmonės nieko nepaiso ir nebijo. Aišku, kad tokiems tenka draudimais aiškint, nes kitaip jie nesupranta. Dabar užbėgau apsipirkti dieną, nes suprantu, kad paskelbus draudimus po darbo parduotuvėse bus minios žmonių. Jau dabar pilna“, – sako klaipėdietė.

„Po kelių dienų žadami ribojimai pakeitė planus apsipirkti. Gyvenam su šeima priemiestyje, Ginduliuose. Yra viena parduotuvė ten, tad pasirinkimas ribotas. Na, šešias savaites galim ištvert, maisto užteks. Labiau neramu, kur galima bus pasivaikščiot, nes per pirmą karantiną į mišką ar prie jūros su vaikais važiuodavom, žmonės ten lankėsi, bet atokiai vieni nuo kitų. Įdomu, kaip bus šįkart. Skaičiai sergamumo tikrai neramina. Ir daug neigiančių žmonių atsirado, lyg tai nebūtų tikra. Dėl jų ir tenka visiems gyventi su draudimais“, – atvirauja iš prekybos centro su pilnu prekių vežimėliu išėjusi Gindulių gyventoja.

Policijos departamento paskutinių nurodymų laukiantys Klaipėdos pareigūnai primena, kad planai nėra labai skirtingi nuo jau išbandytų per Velykas.

„Bus statomi ženklai, tikrinami vairuotojai. Suprantama, kad iš rajonų vyksta žmonės į darbą mieste, tiesiog jie turi nepamiršti „apsiginkluoti“ dokumentais, kad nekiltų nesklandumų. Už bandymą išvykti iš gyvenamosios vietos, rajono bausti tikrai niekas nebaus, liepsime apsisukti. Tačiau jei žmogus nevykdys teisėtų policijos reikalavimų, be abejo, už tai yra numatytos baudos. Suprantame, kad kai kurie vyresni žmonės jauną policijos pareigūną mato kaip vaiką. Tačiau tas dirbantis jaunuolis yra policijos pareigūnas ir jei vyresnio amžiaus žmogus dėl teisinio neišprusimo ims elgtis nepagarbiai, jis gali sulaukti baudos už pareigūno įžeidimą. Na, nesame Vokietija ar kita gerokai pažengusi šalis, suprantame, kad konfliktinių situacijų bus, tačiau dirbsime savo darbą. Dar laukiame paskutinių nurodymų iš Policijos departamento, tuomet jau aiškiai žinosime visus savo veiksmus“, – „Delfi“ sako Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.