„Tačiau, jeigu anksčiau premjerui ir patiems socialdemokratams pavykdavo išvengti ar atsitraukti nuo skandalų, į kuriuos įsivelia vienas ar kitas valdininkas, politikas, šį kartą visi skandalai pakankamai ilgai išsitęsė, buvo didelis dėmesys visos žiniasklaidos“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo A. Katauskas.

„Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa parodė, jog sumažėjo gyventojų pasitikėjimas tiek Lietuvos socialdemokratų partija, tiek premjeru Algirdu Butkevičiumi. Jei prieš mėnesį ateinančiuose Seimo rinkimuose už socialdemokratus balsuoti ketino 26 proc. visų apklaustųjų, tai dabar – 21 proc. Tuo tarpu pasitikėjimas premjeru krito 7 procentiniais punktais.

Arijus Katauskas

„Kas palengvino situaciją premjerui ir jo komandai – tai, kad opozicija nesugebėjo dar labiau išsukti visų šių skandalų tiek, kad jie būtų skambėję ilgiau ir stipriau. Visi reitingai ir situacija remiasi tuo, kad tiek pats premjeras, tiek socialdemokratai viešojoje erdvėje darė pakankamai grubias komunikacines klaidas. Kai kuriais atvejais, gelbėdami savo partiečius, jie sudarė arba neveiksnumo, arba bandymo pateisinti negerus dalykus darančių politikų vaizdinį. Šie reitingai, mano nuomone, pirmą sykį gali būti tie, kurie realiai sureagavo į įvykusius skandalus viešojoje erdvėje“, - teigė viešųjų ryšių specialistas.

A. Katausko teigimu, socialdemokratai per lėtai reaguoja į juos supančius skandalus.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti čia.