Savo paskyroje socialiniame tinkle „FacebookD. Grybauskaitė paviešino filmuotą medžiagą iš neseniai vykusio vizito Niujorke. Vaizdo siužete – ne darbiniai susitikimai ar rankų paspaudimai, o... turistavimas.

Didžiąją dalį filmuotos medžiagos sudaro vaizdai iš prezidentės apžvalginės kelionės laivu Hadsono upe. Laisvės statula, Niujorko tiltai, vakarėjantis miestas ir Lietuvos prezidentė, fiksuojanti ekskursijos vaizdus išmaniuoju telefonu. Ir ne vienu: viename kadre D. Grybauskaitė naudojasi juodu „iPhone“, kitame – baltu.

Prezidentė neslepia geros nuotaikos, smagiai šnekučiuojasi su kolektyvu ir pozuoja bendroms nuotraukoms.
Dalia Grybauskaitė Niujorke

Filmuotoje medžiagoje taip pat matyti, kaip laiką leidžia prezidentės patarėjai ir kiti su ja į Niujorką vykę Prezidentūros darbuotojai. Regis, progos nusifotografuoti su D. Grybauskaite Niujorko fone nepraleido nė vienas.

DELFI primena, jog šalies vadovė dar nepaskelbė, ar sieks antrosios kadencijos. Apie prezidento rinkimus kol kas tyli ir premjeras Algirdas Butkevičius. Tuo tarpu Darbo partija jau įvardijo du galimus kandidatus – tai kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas, jau mėginęs laimę prezidento rinkimuose.

Numatoma prezidento rinkimų data – 2014 m. gegužės 11 d. Jei prireiks antrojo turo, jis numatomas gegužės 25 d., kartu su rinkimais į Europos Parlamentą.