Politiko teigimu, jokių siūlymų iš LSDDP pusės - ar derybų dėl to, kam atiteks Aplinkos ministerijos postas, tarp valdančiųjų partnerių nebuvo.

„Mes nieko nemestelėjome, premjeras pats puikiai mato, kad ji (I. Gudžiūnaitė. - ELTA) dalyvauja Vyriausybės posėdžiuose. Saulius Skvernelis pats pasirinko, o mes džiaugiamės, kad tai mūsų partijos narė“, - Eltai teigė G. Kirkilas.

Apie premjero ketvirtadienį pasiūlytą kandidatūrą į aplinkos ministres politikas atsiliepė labai palankiai.

„Man labai patiko, kai ji pradėjo savo veiklą Teisingumo ministerijoje. Labai gera specialistė, turi tam tikrą europinę patirtį. Aš dažnai ją matau Europos reikalų komitete, todėl, manau, kad jos pasirengimas yra labai geras“, - kalbėjo G. Kirkilas.

Galiausiai LSDDP lyderis pernelyg nesureikšmino to, kad I. Gudžiūnaitė neturi patirties aplinkos apsaugos ir politikos srityje. Jo teigimu, ministrui svarbiausias yra teisinis išprusimas.

„Ministras, nesvarbu kokios srities, pirmiausia yra politikas, dažniausiai ministrai ir yra teisininkai, nes pati institucija pirmiausia yra teisėkūros iniciatyvų organas, o ekspertus visada galima pasikviesti“, - apibendrino G. Kirkilas.

S. Skvernelis ketvirtadienį prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikė kandidatūrą į aplinkos ministrus. Ja tapo G. Kirkilo vadovaujamai LSDDP priklausanti teisininkė, teisingumo viceministrė Irma Gudžiūnaitė.

30-ies metų I. Gudžiūnaitė Vilniaus universitete įgijo teisės magistro laipsnį, dirbo teisininke, teisingumo atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, šiuo metu dirba teisingumo viceministre.

„Tai jaunas, profesionalus, veržlus žmogus, kurio teisinis išsilavinimas, tarptautinė patirtis, žinios, įgytos viceministrės pareigose, leidžia tikėtis, kad I. Gudžiūnaitė sėkmingai spręs itin svarbius ir aktualius klausimus, patenkančius į Aplinkos ministerijos atsakomybės sritį“, - Vyriausybės pranešime ketvirtadienį teigė S. Skvernelis.

Po premjero teikimo ministrę turėtų paskirti prezidentė Dalia Grybauskaitė.