„Sveiki, šiandien mane pasiekė liūdnos žinios. Kijevo ligoninėje po sužeidimų, patirtų Bachmute, mirė Valerijus Polkovnikovas.

Klasiokas, draugas, žmogus, negalėjęs likti nuošalyje matydamas neteisybę...

Herojai, Genijai ir visi Didieji žmonės, pagauti impulso veikti, pasiekia dydžių dalykų, tačiau sumoka už tai milžinišką kainą. Valerijus paaukojo, ką turėjo brangiausio, – savo gyvybę...

Ilsėkis ramybėje brolau!“ – „Facebook“ paskyroje pasidalijo žuvusiojo bičiulis, Lietuvos karinių oro pajėgų pilotas Rokas Pauliukaitis.

Kadangi Lietuvos valstybė Ukrainoje savanoriškai kariaujantiems lietuviams nesuteikia jokių socialinių garantijų, žuvusiojo draugai prašo padėti jo šeimai.

„Jei norite padėti jo tėvams, kurių sunki finansinė padėtis, galite pervesti:
LT077044000663613932, Valerijus Polkovnikovas. Paskirtis: Laidotuvėms“, – prašymą išsakė R. Pauliukaitis.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovai teigė, jog aiškinasi situaciją: „Ambasados darbuotojai šiandien nuvyko į Kijevo ligoninę, kuriame gavo patvirtinimą, kad mirė Lietuvos pilietis. Ambasada neturi žinių, kad miręs lietuvis būtų žuvęs nuo sužeidimų. Ambasada aiškinasi situaciją ir nuolat palaiko ryšį su artimaisiais bei teisėsaugos institucijomis.“

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienio rytą „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ pakomentavo žinią apie Ukrainoje mirusį lietuvį.

„Mes neturime žinių, negalime patvirtinti, kad jis žuvo nuo sužeidimų fronte. Esame susisiekę su jo artimaisiais, su jo šeima.

Ambasados darbuotojai lankėsi ir ligoninėje. Informaciją tikriname. Jeigu bus daugiau žinių – paskelbsime“, – „Žinių radijo“ eteryje antradienį teigė G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)