Seimo laikinoji tyrimo komisija siūlo parlamentui neleisti Seimo nario Rimo Antano Ručio patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

„Darbiečio“ Kęstučio Daukšio vadovaujama komisija tokį sprendimą priėmė išklausiusi prokuratūros atstovo ir paties R. A. Ručio paaiškinimų.

„Komisijos didesnė dalis mano, kad yra politinių motyvų. (...) Šioje byloje yra politinis atspalvis“,– komisijos sprendimą dėl R. A. Ručio yra aiškinęs K. Daukšys. Jam sukėlė abejonių tai, kad byla prasidėjo tik tuomet, kai prasidėjo rinkimų kampanija.

Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Stankevičius komisijos nariams paaiškino, kad yra kilęs įtarimas, esą R. A. Ručys prekiavo poveikiu ir taip pat organizavo, kurstė apgaulingos buhalterijos tvarkymą. Pasak jo, šiuo metu įtarimai šioje byloje pareikšti apie 10 asmenų, tačiau jų pavardžių prokuroras nenurodė.

Seimo narys R. A. Ručys atmeta jam inkriminuojamus kaltinimus.

Pernai gruodžio 23 d. sudarytoje komisijoje dirba 11 Seimo narių. Seimas yra pavedęs komisijai tyrimą atlikti iki 2015 m. kovo 18 d.

Kaip ELTA jau skelbė, generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį R. A. Ručį, jį suimti ir kitaip suvaržyti jo laisvę.