Didžioji jos programos dalis orientuota į Šančiuose kuriamą kultūrą: šventėje savo gebėjimus demonstruos ne tik čia ugdomi jaunieji talentai bei cirko artistai, bet ir žymioji scenos žvaigždė Egidijus Sipavičius.

Per Šančines šio rajono gyventojai ir svečiai galės pasidžiaugti aktyviais sportiniais žaidimais, kartu pašokti, dalyvauti teatralizuotoje fotoakcijoje, pasivaikščioti bei paminti dviračius su profesionaliomis Šančių gidėmis. Atrakcija neabejotinai taps pasivažinėjimas unikaliausia rajono transporto priemone - drezina ir priminimas apie senosios Šančių rampos intensyvios veiklos laikmetį.

Sekmadienį Kauno suaugusiųjų mokymo centre (Sandėlių gatvėje) vyks konferencija "Šančiai vakar, šiandien, rytoj". Pranešimą skaitys knygos "Šančių praeities takais" autorius prof. Jurgis Vanagas.

Į Šančinių programą įsipins tarptautinės, pasaulyje garsios "Kauno bienalės" renginiai, kurie vyks "Drobės" fabrike ir Šančių kareivinių teritorijoje - "Kopūstų lauke".

Šančinių veiksmas pulsuos įvairiose viešose ir privačiose rajono erdvėse, tad norint aplankyti visus siūlomus renginius, lankytojams teks naudotis žemėlapiu.

Idėja švęsti Šančių žmonių kultūros šventę brendo ne vienerius metus. Pastaraisiais metais rajone vyko įdomūs kultūros renginiai, - rengtos konferencijos apie Šančių istoriją, "Draugiškos zonos" meno projektai ir Šančių Kiosko iniciatyvos. Šie kultūros reiškiniai subūrė neabejingus žmones į aktyvią bendruomenę, sustiprino jos identitetą, įkvėpė naujai kūrybai.

Šančinių organizatoriai siekia pradėti kasmetinių Žemųjų Šančių švenčių tradiciją, kuri puoselėtų, gaivintų ir skleistų turtingą rajono kultūrą, stiprintų žmonių bendravimą ir pasididžiavimą savo veikla bei gyvenamąja vieta prie Nemuno, netoli Kauno centro.

Per pirmąją didelę rajono bendruomenės šventę gyventojai, kaip teigiama Kauno miesto savivaldybės pranešime, pakviesti atskleisti Šančių kulinarines tradicijas ir atsinešti į Šančines pačių pasigamintų firminių patiekalų bei dalytis jais prie bendro vakarienės stalo.