Vadovauti šiam ikiteisminiam tyrimui, jį kontroliuoti ir organizuoti pavesta Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorams, tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai.

Šiuo metu nukentėjęs vaikas yra gydomas Kauno ligoninėje. Pirminiais duomenimis, įvykio metu mažametis rastas be jokių kitų asmenų. Ikiteisminio tyrimo metu bus siekiama nustatyti ir įvertinti visas faktines įvykio aplinkybes, patirtų sužalojimų sunkumą, surinkti kitus reikšmingus duomenis bendraujama su vaiko artimaisiais, kurie nelaimės metu buvo blaivūs.

Atsižvelgiant į tai, kad įvykis yra susijęs su mažamečiu asmeniu bei siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui išsamesnė informacija apie atliekamą ikiteisminį tyrimą šiuo metu negali būti teikiama.

Pastarąjį įvykį pakomentavo Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Neringa Martišienė.

„Apie Jonavoje įvykusią nelaimę informaciją gavome iš policijos. Aiškinamės aplinkybes, renkame kitą informaciją, kuri svarbi užtikrinant vaiko saugumą ateityje. Tačiau šiuo metu visiems svarbiausia yra vaikučio sveikata.

Šiai šeimai anksčiau jau esame inicijavę pagalbą. Tačiau paskutinius metus pranešimų dėl galimų vaiko teisių pažeidimų ar apie neprižiūrimą vaiką – nebuvo. Tad vaiko teisių gynėjai pirmiausiai sieks išsiaiškinti, kokia pagalba vaiko tėvams padėtų įveikti esamus sunkumus, sustiprinti tėvystės įgūdžius ir ją nedelsiant inicijuosime.“

Vaiko teisių gynėjai primena, kad ypač mažametį vaiką auginančiai šeimai svarbu nuolat būti budriai ir dėmesingai, nepalikti vaiko vieno. Net minutei prarastas suaugusiųjų dėmesys gali baigtis vaiko trauma ar kita skaudžia nelaime.

Jeigu vaiką jau užmigdėme, pasidomėkime, ar jis tikrai tebemiega, gal atsikėlė ir atsidarė langą ar sugalvojo pažaisti su kambaryje rastu aštriu daiktu. Užmigdytas mažylis gali pabusti, tyliai išlipti iš lovos ir užlipti ant stalo, palangės.

Labai svarbu saugūs langai ir balkonai. Tėvams reikėtų įvertinti, ar ten kur miega ar laiką leidžia vaikai saugiai praverti langai – ar jie negalės užsilipti ant palangės ir persisverti, iškristi per langą. Visuomet svarbu atminti, kad įvairūs apsauginiai tinkleliai nuo vabzdžių nėra vaikų saugumą užtikrinanti priemonė – jie neišlaiko vaiko svorio, nėra tam pritaikyti.

Tokių atvejų, kai vaikas iškrenta pro langą dažniau pasitaiko vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją