Nuo sausio mėnesio prasidėjusios tiltų problemos, panašu, kad nesibaigia. Akivaizdu, kad daugiausiai problemų yra Kauno apskrityje, praneša LNK žinios. Šį kartą Kaišiadorių rajone, Žiežmariuose ant valstybinės reikšmės kelio atsirado skylė.

Šis kelias – tai pagrindinis Žiežmarių tiltas, einantis per Strėvos upę.

Seniūnė LNK žinioms sakė, kad dar prieš pusantrų metų pranešusi tilto savininkei – Automobilių kelių direkcijai dėl prastėjančios tilto būklės.

„Mes jau buvome anksčiau informavę Automobilių kelių direkciją, kad tiltas yra prastos būklės ir kad jie įvertintų situaciją. Tai jokio atsakymo nesulaukėme, jokių veiksmų nesulaukėme irgi. Ir šiandien turime tai, ką turime“, – kalbėjo Žiežmarių seniūnė Edita Kerdokienė.

Visgi, Automobilių kelių direkcija sako, kad tiltas likimo valiai paliktas nebuvo – prieš mėnesį jis buvo apžiūrėtas.

„Buvo atlikta metinė apžiūra ir buvo nustatyta, kad tilto būklė yra pakankamai gera. Ir pagrindinis galbūt defektas yra važiuojamosios dalies danga, kuri yra nelygi, pasižymi tam tikrais defektais. Bet pats tiltas, konstrukciniai jo elementai be pažeidimų“, – kalbėjo Automobilių kelių direkcijos transporto departamento direktorius Evaldas Petrikas.

Direkcija sako, kad numatyti atsiveriančios duobės yra neįmanoma.

„Įvyko lokalus tam tikras išplovimas grunto, kur po jo susiformavo asfalto dangoje duobė. Tai būtent tokius reiškinius sunku prognozuoti“, – kalbėjo E. Petrikas.

Tilto apačioje matyti iškilnotos plokštės, pasislinkusios kai kurios tilto dalys, o važiuojamoji dalis – lopas ant lopo.

„Gyventojai nuolat skundėsi dėl to, kad važiuojant jaučiasi, jog tai nėra lygi danga, kaip gatvėje. O važiuojant jaučiasi duobelės, kažkoks pokytis“, – sakė Žiežmarių seniūnė E. Kerdokienė.

Gyventojai skundžiasi ir dabar.

„Aišku, kad pavojinga. Mašinos važiuoja, o bet kada jis gali griūti“, – kalbėjo viena vietos gyventoja.

Jai antrino ir kita – stebėjosi, jog tiltai visur griūna.

Šiuo tiltu važiuoja ne tik lengvosios mašinos. Žiežmarių apylinkės seniūnas Aivaras Jonyka sako, kad jeigu tiltas per Strėvą griūtų arba jį tektų uždaryti, būtų atskirta daug gyventojų.

Pasak Automobilių kelių direkcijos, šis tiltas yra remontuojamųjų sąraše 122 vietoje. LNK žurnalistams pranešus apie atsivėrusių skylę, duobė buvo užtaisyta. Ir tiltu naudotis, pasak direkcijos, yra saugu, kol kas jo perstatyti nesiruošiama. Kapitalinio remonto sąraše jis yra 512 vietoje.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: