Kauniečiai šiemet itin gausiai renkasi Panemunėje, Nemuno pakrantėje, kur yra ne tik paplūdimys, bet ir paplūdimio tinklinio, krepšinio aikštelės, įrengti treniruokliai. Gražiu oro rasti laisvą krepšinio stovą, treniruoklį ar su draugais pažaisti tinklinį sudėtinga, nes visos aikštelės užimtos iki vėlumos.

Ši kauniečių mėgiama poilsio vieta neįtraukta į oficialių paplūdimių sąrašą. Šiais, kaip ir ankstesniais metais, Kauno savivaldybė rūpinsis trimis poilsio zonomis – bus prižiūrimi du paplūdimiai prie Kauno marių ir vienas – prie Lampėdžių ežero.

Pastarajame šeštadienį žmonių netrūko – žmonės saule lepinosi tiek oficialiame, tiek kitoje ežero pusėje esančiame kempingo paplūdimiuose. Kai kurie nepabijojo ir lipti į vandenį. Tiesa, daugiausiai vandenyje pliuškenosi vaikai.

Nuo birželio 1-osios, kuomet bus oficialiai atidarytas paplūdimių sezonas, trijuose paplūdimiuose budės gelbėtojai, iki vasaros pradžios bus sutvarkyta aplinka.

Tuo tarpu sostinės senamiestį užplūdusiems Gatvės dienos gerbėjams teko slėptis nuo didžiulės liūties. Laimė, netrukus lietus baigėsi.