Laisvės alėjoje, prie Kauno savivaldybės pastato susirinkę protestuotojai ant grindinio anglimi penktadienį nupiešė 160 kryžių.

Jie simbolizuoja Nemuno pakrantėje augančius medžius, kuriuos norima iškirsti tvarkant šiluminę trasą ir tiesiant kelią, kuriam aršiai priešinasi dalis šio rajono gyventojų.

„Ši akcija - tai Žemųjų Šančių bendruomenės rauda dėl Nemuno pakrantės gamtos naikinimo ir netvariai vystomo miesto. Šis projektas turėtų negrįžtamus padarinius gamtai ir miesto gyventojų sveikatai“, – sakė protesto akcijos organizatoriai.

Žemųjų Šančių bendruomenės protesto akcija

Savivaldybei planuojant Nemuno krantinėje tiesti dviejų eismo juostų gatvę, įrengti dviračių takus ir šaligatvius šiems planams nepritariantys gyventojai teigia, kad valdžia neatsižvelgia į jų nuomonę. Jų vertinimu, gatvės turi būti tiesiamos ten, kur to pageidauja gyventojai, o ne tose vietose, kurias numatė valdininkai. Žmonės baiminasi, kad planuojamas tiesti kelias sudarkys natūralų kraštovaizdį, sukels papildomų nepatogumų.

Savivaldybės atstovai atkerta, jog šie aktyvistai atstovauja toli gražu ne visus Žemųjų Šančių rajono gyventojus, o permainos šioje teritorijoje – būtinos.

Žemųjų Šančių bendruomenės protesto akcija

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad numatyti išpjauti 160 medžių – tik tiek, kurie fiziškai trukdytų planuojamiems darbams.

„Kalbama ne tik apie gatvę ir šaligatvius, bet ir apie šiluminės trasos paklojimą, apie ant magistralinių tinklų augančius „savaiminius“ medžius. Tas skaičius yra toks, tačiau pasakius „a“ reikia pasakyti ir „b“. Balansas bus teigiamas ir tokią žinią mes norėjome skleisti“, – sakė A. Pakalniškis.

Žemųjų Šančių bendruomenės protesto akcija

Kauno savivaldybės atstovas patikslino, kad bus atsodinta apie 180 medžių, jų skaičius dar bus tikslinamas, o planuojant pertvarkas atsižvelgiama ir į tai, kad gyventojams per langus nebūtų užstojamas vaizdas.

„Pagrindinė žinia ir pagrindinis tikslas, kad tai būtų teigiamas balansas“, – sakė A. Pakalniškis.